RAJ NA ZEMLJI, ZA SVA ČULA: Počeo peti Svetski Kup veterana u bajkovitom Omišu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

RAJ NA ZEMLJI, ZA SVA ČULA: Počeo peti Svetski Kup veterana u bajkovitom Omišu!

Spektakularnom ceremonijom koja je nadmašila sve prethodne, i utakmicama prvog kola u svim kategorijama, u četvratak je zvanično otvoren peti Svetski Kup veterana u Omišu, globalno prepoznatljiv po imenu MASTERS HANDBALL WORLD CUP. 

Još jednom je fatamorganična obala Jadrana u Omišu, jedna od najlepših ako ne i najlepša, očarala učesnike sa svih krajeva sveta. Spektar boja, što prirode što zastava učesnika, već prvog dana praznikovao je oči i napunio duše gostiju iz 11 zemalja. Ukupno 36 timova, nadmetaće se do nedelje u pet kategorija (tri muške i dve ženske) za trofeje koji svojim dizajnom prevazilaze i one sa najvećih takmičenja.

Ništa manje se ne može reći ni za ceremoniju otvaranja turnira. Muzički program ju je brzo pretvorio u feštu, kada su se veterani sa tribina sjatili na teren SC „Ribnjak“, i za tili čas ga pretvorili u plesni podijum.

Scene iz bajkovitog Omiša, iz godine u godinu sve koloritnije, nešto su najlepše što rukomet može ponuditi, ne samo onima koji su već okačili patike o klin…

Turnir je udostojio i hrvatski premijer Andrej Plenković, poslavši svog specijanog izaslanika da se obrati prisutnima, prenese pozdrave i poželi ugodan boravak.

Iz dobro poznatih razloga, ove godine nema timova iz Ukrajine. Međutim, to nije sprečile organizatore da pripreme poseban omaž za, do ove edicije, a nadamo se i nakon nje, redovne goste fascinantnog događaja. Jedan od njih, Aleksej, uprkos situaciji je doputovao sa porodicom, i dobio gromoglasne ovacije više od 800 rukometnih prijatelja.

Ne propustite foto i video galeriju sa otvaranja – MASTERS HANDBALL WORLD CUP

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *