Balkan-Handball.com

MIKLER ZAUSTAVIO ĐUKIĆA: Vesprem odneo bodove iz Bresta!

Da je Darko Đukić iskoristio sedmerac u poslednjoj sekundi duela sa Vespremom 28:29 bio bi nesumnjivo heroj osvajanja velikog boda svog Meškova, ali ovako je oreol junaka meča otišao Rolandu Mikleru!

Mađarski golman sačuvao je mrežu, a lopta je posle odbrane otišla u stativu, za veiko slavlje igrača koji su prošli tešku nedelju posle razlaza sa trenerom Ljubomirom Vranješom. Tim Manola Kadenasa nije iskoristio poklon portugalskih sudija, koje su par sekundi pre kraja dodelile crveni karton  srednjem beku Vesprema Petru Nenadiću , što je automatski dalo šansu Meškovu da sa linije 7 metara dođe do remija. Nenadić je šutnuo, a posle se izborio za odbijenu loptu. Sudije su ranije već dosudile loptu u korist Meškova, što se na TV snimku ne vidi.

HC Meshkov Brest – Telekom Veszprém 28:29 (16:15)
 
HC Meshkov Brest: Pesic, Matskevich – Kulak 1, Shkurinskiy 3, Yurynok 1, Poteko 4, Ivic 3, Shumak, Baranau 3 (3), Horak 1, Razgor, Obranovic 2, Selvasiuk, Djukic 5, Djordjic 3, Shylovich 2
 
Telekom Veszprém: Sterbik, Mikler – Toft Hansen, Ilic 5 (1), Tonnesen 1, Gajic 4, Nilsson 5, Nagy, Strlek 6, Terzic, Blagotinsek 1, Nenadic 2 (1), Mahé, Mackovsek 3, Lékai 2

Imao je beloruski šampion odličnu situaciju u 47. minutu pri rezultatu 26:23, ali je tada Kadenasov tim stao, postigavši samo dva gola do kraja susreta.

Najefikasniji kod pobednika bili su Manuel Štrlek sa šest i Momir Ilić sa pet golova, koliko je na drugoj strani postigao raspoloženi Darko Đukić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *