Balkan-Handball.com

Milan Milić: Sednem ja tako sa Kiretom na kafu…

Nadali su se Celjani da će im biti lakše protiv Nanta u odsustvu Grubinda i Lazarova, ali silno su se prevarili. Potpuno neočekivano, u prvi plan se lansirao mladi Milan Milić i poneo epitet igrača utakmice, sa sedam pogodaka iz osam pokušaja. 

Srpski desni bek je dočekao svoje minute, i iskoristio ih na najbolji mogući način. Bivši igrač Metaloplastike ima paklenu konkurenciju u Nantu, od koje, kako i sam kaže, mnogo može naučiti.

-Sticajem okolnosti dobio sam priliku da zaigram kao startni desni bek, i eto… Osećam se jako lepo posle dobre partije i naše pobede u Celju.. Moram da kažem da sam pre utakmice 12 dana proveo u karantinu, pošto sam bio pozitivan na KOVID-19, i praktično sam nakon toga odradio samo jedan trening sa ekipom. Dobro sam otvorio utakmicu i napunio se samopouzdanjem zahvaljujući kojem sam nastavio tako do kraja. Saigrači su me bodrili od prvog do poslednjeg minuta, meni to kao mladom igraču puno znači. 

Generalno, kako si se snašao o Nantu?

-Nant je veoma ozbiljan klub. među vodećima u Francuskoj. Meni kao mladom igraču najviše znači to što imamo apsolutno sve moguće uslove za trening. Iskreno, imam puno razloga za zadovoljstvo, naročito jer su me igrači i uprava oberučke prihvatili, kao da sam tu dve ili tri sezone. Od mog prvog dana ovde, svi su mi na dnevnom nivou pomagali da se bolje uklopim, a iskusniji igrači mi na svakom treningu pomažu da napredujem.

Među njima je i Kiril Lazarov?

-Pre svih, Kiril Lazarov. Taj čovek je oduvek bio moj rukometni uzor. Kada sam ga prvi put uživo video, ostao sam bez teksta. Ranije sam mogao samo da ga gledam na TV-u, a sada smo saigrači na terenu, delimo isto svlačionicu, za mene je to nestvarno, ispunjenje sna. Lazarov je vrhunski profesionalac, neverovatno je šta se sve može naučiti gledajući samo njegov trening. Mnogo mi pomaže na svakom treningu, pokazuje mi kako da se postavim u određenim situacijama, kako da nadogradim sebe. Ne treba naglašavati koliko to znači mladom igraču. Vrlo često nakon treninga odemo na kafu, i tamo nastavi da mi govori šta treba da ispravim.

Čekaj, i na kafi govori o rukometu?

-Da, jako je posvećen rukometu. Priča mi gde je sve igrao, kako je bilo u ovom ili onom klubu, kako se treniralo i igralo nekada. Ja volim da slušam kako se radi u drugim klubovima, to me jako interesuje. Zaista mnogo znači imati takvog čoveka pored sebe, ogromna je to privilegija. 

Koliko se u Nantu osećaju posledice pandemije?

-Kada je francuski predsednik zatvorio hale i objavio da će se sport odvijati bez publike, naš direktor je izneo stav da nećemo igrati nijednu utakmicu dok se hale ne otvore, jer smo mi klub koji najviše prihoduje od navijača. Liga je donela odluku da se igra bez publike, a država je obećala da će stati iza klubova i pomoći finansijski. Za sada je sve u redu, ali pitanje je koliko će klub moći da ozdrži ovako, kao uostalom i čitav rukometni svet – konstatovao je Milan Milić na kraju razgovora za Balkan-Handball-com.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *