Mirkulovski: Da pokažemo mladima kako se igra za Makedoniju! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mirkulovski: Da pokažemo mladima kako se igra za Makedoniju!

Reprezentacija Makedonije će imati najtežeg mogućeg rivala u ovom trenutku na debiju novog selektora Kirila Lazarova i njegovog stručnog štaba. Balkanska selekcija će, u okviru kvalifikacione grupe za predstojeće EP odigrati dva meča sa Olimpijskim i dvostrukim uzastopnim svetskim prvakom, Danskom. 

Prvi meč na programu je u četvrtak, 11. marta u Skoplju, dok će isti rivali četiri dana kasnije sastati u Alborgu.

Kiril Lazarov biće igrač-trener, a sličnu ulogu imaće još jedan iskusni as, Filip Mirkulovski. Popularni „Žuti“ je za gol.mk govorio o predstojećim izazovima reprezentacije Makedonije.

-Od 2018. nisam igrao za reprezentaciju, rekli su da nisam više spreman za velika takmičenja. Ipak, sada sam tu u drugoj ulozi. Došao sam da pomognem kao trener i kao igrač. Nisam kao pre spreman i zdrav, ali sada imam drugačiju ulogu. Sa Lazarovim sam saigrač u reprezentaciji 15 godina, ponudio sam se da pomognem. Svi smo mi tu da napravimo dobar posao i naučimo mlade kako se treba ophoditi prema makedonskom dresu, kako se igra za Makedoniju i kako se odgovara na taktičke zadatke. 

-Što se tiče rostera, dosta mladih igrača je u sastavu, ali ima i iskusnih. Taleski i Kuzmanovski već četiri godine igraju na viskom nivou, Manaskov, Stoilov, Georgievski, Mitrevski i Lazarov već dugo igraju za reprezentaciju. Igramo protiv prvaka sveta, nemamo pritisak, želimo da pokažemo novo lice u odnosu na ono sa Svetskog prvenstva. Imamo još puno posla, ali ćemo tokom ovog vremena koje imamo na raspolaganju do utakmica sa Danskom raditi na tome da odigramo mnogo bolje od onoga što smo pokazali u Egiptu – rekao je Mirkulovski. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *