Mirsad Terzić stavio tačku na dvodecenijsku reprezentativnu karijeru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mirsad Terzić stavio tačku na dvodecenijsku reprezentativnu karijeru!

Mirsad Terzić stavio tačku na dvodecenijsku reprezentativnu karijeru!

Marko Marjanović
0 komentar

Legendarni kapiten  Bosne i Hercegovine i aktuelni prvotimac poljske Visle Plock, Mirsad Terzić, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru koja je trajala čak 22 godine.

Nakon što je u januaru po treći put branio boje „Zmajeva“ na Evropskom prvenstvu, Terzić je odluku o prekidu reprezentativne karijere saopštio na društvenim mrežama.

-Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu. Trenutak u kojem moram objaviti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri. Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere.

Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi.

-Moram reći i to da odluku o kraju reprezentativne karijere nisam donio ishitreno, niti je ona plod spoljnih faktora koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira na to bio povrijeđen ili ne, bez obzira na to kakav status imao kod bilo kojeg selektora. Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše. Nije.

-Na kraju bih želio da se zahvalim svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene – napisao je 40-godišnji rukometaš.

U klupskoj karijeri je nastupao za sarajevske klubove Olimpik i Željezničar, potom za Izviđač, Zagreb, Celje PL, Vesprem i Vislu Plock čije boje i danas brani, a u dresu nacionalnog tima odigrao je više od od 170 utakmica.

Nakon Terzićeve odluke, oglasio se i Rukometni savez BiH.

-Nakon 22 godine u reprezentativnom dresu, Mirsad Terzić se pozdravio sa nacionalnom selekcijom. Kapiten, vođa, pravi lider, drug i stub reprezentacije sigurno će faliti u našim redovima. Ostavio je Terza trag koji niko nikada neće moći izbrisati. Kapiten jednom, kapiten zauvijek. Kapitenu, hvala na svemu i sigurni smo da ovim odlaskom ne završava tvoja uloga u i oko reprezentacije. Znamo i to da sad imamo još jednog iskrenog i predanog navijača. Vidimo se – saopšteno je iz RS BiH.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball