Momir Ilić: "Filip i Titi doveli do finala" - Ivan Ninčević: "Očito smo "premali" za finale" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Momir Ilić: "Filip i Titi doveli do finala" – Ivan Ninčević: "Očito smo "premali" za finale"

Momir Ilić: "Filip i Titi doveli do finala" – Ivan Ninčević: "Očito smo "premali" za finale"

0 komentar

Sijao je od sreće Momir Ilić posle plasmana u finale EHF Lige šampiona u Kelnu. Kil je stigao do pobede 25:24, Moša je u tome učestvovao sa dva pogotka, a epitet igrača utakmice i junaka „Zebri“, poneo je Filip Jiha sa 12 golova:

– Nikako nismo ovo očekivali. Vodili smo od samog starta, imali utakmicu pod svojom kontrolom, ali u drugom poluvremenu se desio jedan pad koncentracije, oni su uspeli da se vrate i do kraja je bila neizvesna utakmica. Na svu sreću, uspeli smo da preokrenemo i došli do pobede. Filip (Jiha) je stvarno odigrao završnicu fenomenalno, zabio važne golove, uz onu Titijevu odbranu na kraju Ninčeviću, došli smo do finala. Presudio je opet naš kvalitet…

Koga želiš u finalu?

– Govorio sam i pre F4 da bih voleo AG Kopenhagen. Mislim da sa njima možemo lakše da izađemo na kraj.

Ivan Ninčević, kipteo je od besa u miks-zoni „Lankses Arene“ posle poraza od Kila. Pretposlednji napad „Lisica“ i njegov šut, zaustavio je Tijeri Omejer,  a po mišljenju hrvatskog reprezentativca, bio je fauliran:

– Očito smo premali klub da bismo igrali finale. Nije u pitanju samo ta sporna situacija, već nekoliko tokom meča. Svi su nas je… sa svih strana. Ne kužim, zašto je to tako moralo da bude. Odigrali smo odlično. Mi smo igrali rukomet, a oni su pobedili – rekao je Ninčević, pored koga je stajao Denis Špoljarić, koji je nastavio mirnijim tonom.

– Držali smo ih u šahu zadnjih 20 minuta. Nismo imali sreće, sada je teško pričati. Super smo odigrali, hrabru utakmicu, borbenu, dokazali svima da nam je mesto na ovom F4. Bila je prava tekma, sada možemo pričati suci, da-ne, sada to ne vredi ništa više. Imali smo vrhunsku sezonu, nema nikakvih problema. Nismo se nadali ni da čemo proći grupu u Ligi šampiona. Sve je super, malo sada teško posle ovakvog poraza, ali sutra je novi dan. Vidimo se sledeće godine – rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball