Balkan-Handball.com

Najbogatiji čovek iz sveta rukometa pobedio i Romana Abramoviča!

Da li znate ko je najbogatiji čovek u svetu rukometa? Bez premca kada je u pitanju naš sport po pitanju veličine biznisa jeste predsednik Federacije Rusije i lider Delo Grupe, Sergej Šiškarev.

Čovek koji je 2015. godine došao na čelo ruske Federacije, našao se na 149. mestu čuvene Forbes liste kada je u pitanju Rusija za 2020. godinu sa procenjenim bogatstvom na 700 miliona dolara!

Šiškarev, čija kompanija sponzoriše žensku EHF Ligu šampiona, ali i klubove Spartak, odnosno, CSKA, do sada je na rukomet „potrošio“ 30 miliona dolara.

Što se tiče biznisa, ide mu i više nego dobro, a dokaz za to je i pobeda nad čuvenim ruskim oligarhom Romanom Abramovičem u preuzimanju 50% najveće  ruskog  kontejner operatera Transcontainer za tričavih 944 miliona dolara.

Pobedio je Abramoviča, ali u rukometnom svetu, ne ide mu tako lako. Rusija nije uspela da dobije domaćinstvo Evropskog prvenstva 2024, a zbog situacije sa anti-doping agencijom, i nastupi reprezentacija na međunarodnom nivou mogu postati problem u budućnosti. 

I pored ozbiljnih namera u našem sportu, Šiškarev nije uspeo da se izbori za mesto u Izvršnom odboru Međunarodne Rukometne Federacije na Kongresu 2017. godine u Antaliji. Tada je krenuo u rat saopštenjima sa predsednikom IHF, Hasanom Mustafom, ali su u međuvremenu, odnosi izglađeni.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *