Balkan-Handball.com

Šiškarev besan: Četiri-pet igrača su završili sa reprezentacijom – Izbegnuta svađa Trefilova i Martina

Sa predsednikom rukometne Federacije Rusije, Sergejem Šiškarevim, nikada nije dosadno. Tako je bilo i posle njegovog obraćanja medijima nakon završenog izvršnog odbora nacionalnog saveza:

– Nazvati nastup na Evropskom prvenstvu neuspehom je preblaga reč. Ovo je naš najgori rezultat u istoriji. Razgovori o problemima su bili iskreni, otkrili smo da naš muški rukomet boluje od ozbiljne bolesti. Nećemo pokazivati prljav veš, ali je sigurno da četiri-pet igrača, bar dok sam ja na čelu Saveza, više neće igrati za nacionalni tim.

– Ovi igrači nisu shvatili da uz nacionalni dres ide i odgovornost prema navijačima i onima koji su mnogo godina posvetili edukaciji generacija igrača. Zaboravili su da brane ponos nacije. Shvatili su dres reprezentacije kao običan deo opreme.

Šiškarev jasan: Nisu nam dali EURO 2024 zbog dopinga i politike

Za razliku od Eduarda Kokšarova, Španac Ambroš Martin je preživeo na klupi, iako svetska bronza nije dovoljna…

  • Nastup u Japanu bio je zadovoljavajući. Priznajem, bili su to teški razgovori, bilo je pitanja za stručni štab. Poraz u polufinalu od Holandije je ponižavajući, jer je naš tim po svima bio aspolutni favorit. Drago mi je da je izbegnuta svađa najboljih trenera našeg vremena Eevgenija Trefilova i Ambros Martina. Uzeli smo u obzir nedostatke tokom priprema i na samom šampionatu, ali je glavna stvar o kojoj mislimo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Neće nam biti lako. Iako smo favoriti protiv Mađarske i Srbije, to ne sme da nas opusti – jasan je ruski broj 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *