Balkan-Handball.com

Najmasovnije „peščano“ Evropsko prvenstvo pred nama

 
Narednog leta će u poljskom mestu Stare Jablonki biti održano XI Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku, danas je znano, sa rekordnim brojem učesnika. Po dvadeset seniorskih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji predstavlja maksimalan broj i svakako najmasovnije reprezentativno takmičenje u istoriji Evropske rukometne federacije. 

Od danas je poznat i epilog žrebanja grupa, pa znamo da će najuspešniji evropski peskaši iz Hrvatske biti nosioci grupe C i za protivnike imati selekcije Ukrajine, Švajcarske, Italije i Makedonije, dok je Srbija u žreb „ušla“ iz trećeg šešira i u borbi za prolaz je očekuju selekcije Rusije, Danske, Portugala i Slovenije. 
Grupa A: Španija, Norveška, Nemačka, Rumunija, Turska
Grupa B: Rusija, Danska, Srbija, Portugal, Slovenija
Grupa C: Hrvatska, Ukrajina, Švajcarska, Italija, Makedonija
Grupa D: Mađarska, Švedska, Poljska, Francuska, Crna Gora
 
U ženskoj konkurenciji, sastav grupa je sledeći:
A: Norveška, Holandija, Hrvatska, Rumunija, Turska
B: Poljska, Francuska, Madjarska, Portugal, Kipar
C: Španija, Italija, Grčka, Švajcarska, Slovenija
D: Danska, Rusija, Ukrajina, Nemačka, Makedonija
 
Balkan-Handball region će biti zastupljen kao nikada do sada, obzirom da ćemo pored redovnih učesnika iz Hrvatske i Srbije, ovaj put biti u prilici da pratimo i rezultate selekcija Slovenije (obe selekcije)i Makedonije (obe selekcije), kao momaka iz Crne Gore. 
 
Prvenstvo će biti održano od 2. do 7. jula, a titule brane selekcije Norveške (devojke) i Španije (momci). Najbolje selekcije će obezbediti plasman na SP koje se leta 2020. godine održava u Linjanu, Italija, a najbolji sa prošlogodišnjeg SP koje je održano u ruskom Kazanju su selekcije Grčke u ženskoj konkurenciji, dok su na muškom tronu „peskaši“ Brazila.  
 
Po tradiciji, seniorskom takmičenju prethodi EP za mlade igrače (U17). Ovo EP se održava od 27. do 30. juna 2019. godine. 
X.Q

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *