Hrvatska je šampion sveta u rukometu na pesku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Hrvatska je šampion sveta u rukometu na pesku!

Hrvatska je šampion sveta u rukometu na pesku!

Marko Marjanović
0 komentar

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pesku osvojila je Svetsko prvenstvo u Grčkoj, pobedivši u finalu Dansku sa 2:0 u setovima (24:22, 21:18), ujedno završivši turnir sa maksimalnim učinkom! Ovo je treća zlatna sa Svetskih prvenstava, a ukupno čak 30. medalja za Hrvatsku u ovom sportu.

Podsetimo, nedavno su se i hrvatski juniori popeli na najviše postolje u Heraklionu.

Finale ovogodišnjeg Svetskog prvenstva bila je repriza prošlogodišnjeg finala Evropskog, ali je ovoga puta ishod bio drugačiji. 

Utakmica finala, jedina utakmica u kojoj nemaš što izgubiti, možeš samo dobiti. Protiv Danaca je bilo upravo onako kako smo zamislili, teška i na jednu loptu. Ovaj put se posložilo da su dečki izvrsno reagirali, ispoštovali su sve naše dogovore, obrambeno smo odlično odreagirali, pogotovo Valentino i Jurić koji su se izvrsno dogovarali i olakšali našem golmanu da dođe do obrana. Ovo nam je treći naslov, nešto čemu uvijek težimo i uvijek imam osjećaj da se zlato vraća kući i takav osjećaj smo imali tijekom cijelog turnira. I svaka čast dečkima na super utakmici!“, istakao je hrvatski selektor Mladen Paradžik.

Jako teška utakmica, utakmica koju su odlučivali detalji, doslovno sitni promašaji. U prvom setu smo dosta promašili i jedni i drugi, možda po dva, tri šuta, oni su možda jedan više, a mi smo odigrali možda bolju obranu i to nam je donijelo pobjedu. U drugom setu smo bili nervozni i mi i oni, i vidjelo se da je finale, ali zadnjih par obrana je bilo odlično, Domi je pokupio nešto i na kraju mislim zaslužena pobjeda. Naravno da je odličan uspjeh pogotovo nakon što je prije dva tjedna mlađa reprezentacija također osvojila naslov. Odlična tri tjedna u Grčkoj za hrvatski rukomet“, rekao je Nikola Finek, jedan od najboljih u šampionskim redovima.

OSVAJAČI ZLATNE MEDALJE:
1. BORNA KOLIĆ
2. DOMINIK MARKOVIĆ
3. VALENTINO VALENTAKOVIĆ
4. IVAN JURIĆ
5. JOSIP LEKO
6. LUCIAN BURA
7. IVAN DUMENČIĆ
8. JOSIP DUKES
9. NIKOLA FINEK
10. FILIP GORIČANEC

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball