Nemci pišu: Novi HSV na vidiku - Vori odlazi, Đorđić dolazi! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nemci pišu: Novi HSV na vidiku – Vori odlazi, Đorđić dolazi!

Nemci pišu: Novi HSV na vidiku – Vori odlazi, Đorđić dolazi!

zika.bogdanovic
1 komentar

Kako stvari stoje, HSV Handball bi mogao da krene putem Rajn Nekar Levena, koji je krenuo putem podmlađivanja ekipe, što bi se prema rezultatima u prvom delu sezone, moglo ceniti dobrim potezom. Nemački mediji donose informaciju da bi budžet kluba iz najvećeg grada na severu Nemačke, za narednu sezonu trebalo da se smanji sa sadašnjih 7.5 miliona na 5.5 ili maksimalno 6 miliona. To znači da će i sastav pretrpeti određene promene, a nakon braće Žil, koja su klub napustila prošlog leta, još neki momci iz šampionske generacije 2011, moraće da potraže nove sredine, pre svega oni najstariji.

Među njima je i Igor Vori, kome ugovor ističe 2014. godine. I pre mesec dana, pojavila se priča o navodnom odlasku Vorija, što je hrvatski gorostas demantovao tvrdeći da će ostati u klubu do kraja ugovora. Kao zamena, već se sprema Henrik Toft Hansen, jedan od dvojice braće na danskoj liniji. Na izlaznim vratima su prema tvrdnjama Nemaca još i Torsten Jansen, Dan Bojltler, Marcin Lijevski i Mimi Kraus.

Među pojačanjima nalazi se i potencijalni srpski reprezentativac, Petar Đorđić. Jedan od najboljih igrača SG Flensburga, povredio se u prvom meču sezone, a rehabilitacija kolena ide prema planu, iako je sezona za njega izgubljena. U rukometnim kuloarima, za Đorđićevo ime se vezivao i Kil, ali je javna licitacija krenula ipak od HSV-a.

Među novajlijama se još spominju i desni bek Adrian Pfal, odnosno, sjajni srednji bek iz Gumersbaha, Francuz, Kentin Mae.

izvor: handball-world.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball