"NEŠTO JE TRULO U MALOM GUDMEU": Morten Olsen iz GOG-a u Silkeborg! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „NEŠTO JE TRULO U MALOM GUDMEU“: Morten Olsen iz GOG-a u Silkeborg!

„NEŠTO JE TRULO U MALOM GUDMEU“: Morten Olsen iz GOG-a u Silkeborg!

zika.bogdanovic
0 komentar

Retko se dešavaju ovakve stvari u uređenim zemljama, ali transferi u neočekivano vreme nisu samo patent nekih drugih rukometnih regiona. Čuveni danski reprezentativac, osvajač svih mogućih medalja sa velikih takmičenja u ulozi „bekap“ varijante za bekovsku liniju predvođenu Mikelom Hansenom, Morten Olsen, napustio je iznenada GOG i potpisao ugovor sa Bjeringbro Silkeborgom do leta 2025. godine.

Šta se događa u Gudmeu koji posle 15 kola u domaćem prvenstvu ima čak šest poraza i tri remija i nalazi se na tek šestom mestu, veliko je pitanje, a post-era Nikolaja Krikaua koji je preuzeo Flensburg prošlog leta, imala je prvu žrtvu u treneru Ianu Marku Fogu.

Sada je usledio i rastanak sa praktično vođom tima koji se vraća u Bjeringbro Silkeborg gde je igrao od 2007. do 2010. godine:

– BSH zaista dobar tim, dobar klub i sa velikim potencijalom. Verujem i nadam se da mogu da pomognem da zajedno budemo još jači u borbi za zlato. Osim toga, sve van rukometa će nam kao porodici jako odgovarati“, kaže o promeni Morten Olsen.

„Došao sam u BSH da osvajam titule. Mislim da je tim spreman – i u pravom danu možemo da dobijemo zlato. To mi je cilj“,

Sportski menadžer kluba Michael V. Knudsen raduje se dolasku Mortena Olsena na kartu tima:

„On je apsolutno među najboljim plejmejkerima u ligi – osvojio je više puta šampionat sa GOG-om i ima iskustvo iz reprezentacije. Sa nivoom koji je pokazao – takođe u Ligi šampiona – imao je odlučujuću ulogu u ostvarivanju rezultata, a sigurni smo da će to dobiti i u BSH. On mora biti ključan u podizanju naše napadačke igre na još viši nivo“,

Olsen neće biti u timu protiv Vojvodine u utorak u odlučujućoj borbi za prvo mesto u grupi, ali pre svega, što veći broj bodova u glavnoj fazi EHF Lige Evrope.

Debi će imati 13. decembra kod kuće protiv Lemviga.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.