"KO DOBIJE, NOSI SVE": Slovenke na Francusku, Crna Gora sa Mađarskom! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet „KO DOBIJE, NOSI SVE“: Slovenke na Francusku, Crna Gora sa Mađarskom!

„KO DOBIJE, NOSI SVE“: Slovenke na Francusku, Crna Gora sa Mađarskom!

zika.bogdanovic
0 komentar

Peti dan na Svetskom prvenstvu za žene donosi i najteže izazove kada su u pitanju reprezentacije Crne Gore i Slovenije.

Crnogorke su nakon uvodnog zagrevanja sa Kamerunom 25:11 i Paragvajem 41:26, spremne da se obračunaju za maksimalnoj bro bodova koje će preneti u drugu fazu protiv reprezentacije Mađarske (20.30).

– Svi timovi koji u drugu rundu prenesu maksimalan broj bodova imaju veću šansu za četvrtfinale. Mađarska je kvalitetan protivnik, već godinama gradi tim. Ima nekoliko iskusnijih igračica i nekih generacijski sličnih. Funkcionišu stvarno dobro, dosta su prošle sa mlađim kategorijama i jedna i druga generacija, osvajale su velike medalje. Imaju iskustvo i iz domaće lige i sa velikih turnira – istakla je selektorka Crne Gore Bojana Popović.

– Mađarska ima dužu klupu, veću rotaciju, sve igračice koje su pozvane su nosioci u svojim klubovima. Igraju baš važne ulogu, u tome vidim njihovu prednost, jer su njihovi bekovi više u igračkom ritmu nego naši. Meč jeste veoma bitan, ali turnir ne zavisi samo od ove utakmice. Ne bi trebalo vršiti dodatan pritisak. Znače i nama i njima ovi bodovi, ali našoj ekipi, u kojoj neke igračice nemaju iskustvo sa velikih takmičenja, dodatni pritisak nije potreban – naglasila je selektorka.

Pola sata kasnije, od 21.00, reprezentacija Slovenije odmeriće snage sa Francuskom u identičnoj borbi za prvo mesto i sva četiri boda koja bi značila daleko bolju startnu poziciju u glavnoj fazi i borbi za četvrtfinale:

Slovenke su do sada rešile Island i Angolu istim rezultatom 30:24 i već obezbedile dva boda u glavnoj fazi.

PHOTO: IHF

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball