Balkan-Handball.com

Nikola Karabatić otvoreno: Kako mislite bolji rukomet a igramo 70 mečeva po sezoni?

Najveće zvezde svetskog rukometa sve su glasnije u kritici postojećeg rasporeda takmičenja u svetu rukometa koji sa sobom nosi neverovatno opterećenje. Samo će u ovoj godini najbolji svetski rukometaši, pored iscrpljujuće klupske sezone, igrati dva velika takmičenja, Evropsko prvenstvo 2020 u januaru i šest meseci kasnije, Olimpijske Igre u Tokiju. Najbolji igrač SP 2019 Danac Mikel Hansen već je najavio da će zbog očuvanja zdravlja najverovatnije propustiti naredno Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu, a da je opterećenje preveliko, slaže se i njegov saigrač iz Pari Sen Žermena, jedan od najboljih igrača svih vremena, Nikola Karabatić:

  • Nadležni misle da što više igramo, to više povećava interesovanje javnosti za rukomet. Sumnjam da je to baš tako. Neće se podići kvalitet igre ako nastavimo da igramo 70 utakmica po sezoni – rekao je Karabatić u razgovoru za Handball Woche.

IHF je kao reakciju na DON’T PLAY THE PLAYERS kampanju TOP rukometnih zvezda, regulisao slobodne dane i povećao broj igrača u sastavu počevši od Svetskog prvenstva u Egiptu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *