Balkan-Handball.com

Niški Železničar otkazao učešće u EHF kupu

PIŠE: Kristina Krstić
 
Ekipa Železničara odustala je od učešća u EHF kupu zbog aktuelne – nepovoljne epidemiolške situacije. U zvaničnom saopštenju niški klub navodi da nema odgovarajuću halu za evropske mečeve pošto je Čair pretvoren u privremenu kovid bolnicu.
 
Iz Železničara ističu da su bili preponosni što će Srbiju i grad Niš predstavljati u Evropi, jer je to privilegija koja se zaslužuje na terenu. Ipak razloga za odustajanje bilo je više, korona virus, očuvanje zdravlja ekipe, ali i nedostatak hale.
 
-Adaptiranjem hale Čair u privremenu Kovid bolnicu, ostali smo bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, samim tim i bez mogućnosti da igramo na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja, što u priličnoj meri oduzima smisao nadmetanju i stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale, navodi se u saopštenju.
 
Iz Železničara podvlače da svakako gube bez obzira na to kakvu god odluku da donesu.
 
-Teška srca doneli smo onu koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije, čak 11
otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja na našem
kontinentu – da odustanemo od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

One Comment

  1. jok more

    13/11/2020 at 20:20

    Samo kad su se zaleti …
    svi ostali se zahvalili znaju da ide jesen … covid… jok svi su glupi zna Zelja …

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *