EURO 2020: Norveška premijerka pesimista, Danci se spremaju da preuzmu teret! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EURO 2020: Norveška premijerka pesimista, Danci se spremaju da preuzmu teret!

EURO 2020: Norveška premijerka pesimista, Danci se spremaju da preuzmu teret!

Marko Marjanović
0 komentar

Norveška premijerka Ena Solberg sumnja da će njena zemlja uspeti da pronađe model po kojem će moći da zajedno sa Danskom organizuje Evropsko prvenstvo za dame koje bi trebalo da počne već 3. decembra. 

Sumnja da će Norveška moći da iznese tu obavezu raste iz dana u dan, a EHF je tamošnjoj Federaciji nedavno dao rok o izjašnjavanju do 17. novembra, odnosno ponedeljka. 

Ena Solberg je u petak izjavila da je jako teško verovati da će Norveška uspeti da ugosti svoj deo turnira.

-Još uvek radimo na pronalaženju modela po kojim bi mogli da ugostimo jedno takvo takmičenje, sa tolikim brojem gostiju, ali previše je indikatora koji navode da to ipak neće biti izvodljivo – rekla je premijerka.

Podsetimo, problem je u tome što su mere u Norveškoj znatno striktnije od onih u Danskoj, pa je potpuno nerealno očekivati da se prvenstvo održi u dve zemlje koje imaju toliko različitih pravila uspostavljenih po pojavi pandemije koronavirusa. To praktično znači da Norveška ne bi mogla da organizuje utakmice ukoliko država ne „olabavi“ mere specijalno za ovu priliku.

S druge strane, ukoliko Norveška u poslednji čas otkaže domaćinstvo, to ne znači da Evropskog prvenstva neće biti. Danska rukometna Federacija će učiniti sve da se takmičenje održi, čak iako bude morala da kompletan turnir iznese na svojim leđima. 

-Za nas kao Federaciju i za naš sport uopšte je jako važno da se šampionat odigra, učinićemo sve što je u našoj moći da tako i bude. Sve dok se Norvežani zvanično ne izjasne mogu li da organizuju svoj deo takmičenja ili ne, ni mi nećemo iznositi plan B, jer verujemo da će naši susedi ipak pronaći rešenje. Lojalni smo prvobitnom planu sve dok Norveška zvanično ne otkaže domaćinstvo. Ukoliko se to desi u ponedeljak, očekujem da nas odmah pozvati EHF i pitati možemo li sami da organizujemo šampionat, a mi smo spremni da pronađemo dvorane i hotele u tom slučaju- rekao je prvi čovek danskog rukometa Per Bertelsen

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball