Balkan-Handball.com

NOV RASPORED SNAGA U AZIJI: Buhini na „sinove pustinje“ za zlato!

Šesnaesto Azijsko prvenstvo u Bahreinu, koje je i kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru, donelo je novu podelu rukometnih uloga na najmnogoljudnijem kontinentu. U Kataru ćemo narednog januara pored domaćina gledati reprezentacije Bahreina, Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata! Od očekivanih u Dohi neće biti apsolutnog vladara svih ovih godina, selekcije Južne Koreje, kao ni Saudijske Arabije.

Polufinalni dueli doneli su pobede Bahreina nad UAE 27:20 i Katara nad Iranom 23:22, a finale je zakazano za četvrtak u 17 časova po našem vremenu.

To če biti i prilika da koplja ukrste i ljudi sa naših prostora. Tehnički direktor Bahreina je Risto Buha, a trener golmana u reprezentaciji Nenad Šuca Damnjanović. Kod „sinova pustinje“ pomoćnik Valeru Riveri je Veroljub Kosovac, golman Goran Stojanović, a fizio Boris Vrhovac.

Azijsko prvenstvo imalo je više Balkanaca u stručnim štabovima nego Evropsko u Danskoj. Tako je na klupi Kine sedeo Nenad Zvonarek, a Kuvajt je predvodio Zoran Tuta Živković uz asistenciju trenera golmana Siniše Simonovića. Kao tehnički menadžer Saudijske Arabije u Bahreinu je radio Goran Džokić.

Upravo su Kuvajćani bivšeg jugoslovenskog selektora bili i najbliži plasmanu u polufinale, koji je značio i vizu za SP u Kataru. Posle očekivanog poraza od Katara 31:23, borbu za plasman među četiri najbolje ekipe u Aziji, izabranici Tute Živkovića su vodili sa selekcijom UAE 22:23, ali ih je poraz odveo u doigravanje od petog do osmog mesta.

U borbi za sedmo mesto Kuvajt će odmeriti snage sa Omanom, dok će se za peto sastati Saudijska Arabija i Južna Koreja.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *