PROMENE: Jagodinke bez sedmorke iz šampionskog sastava - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet PROMENE: Jagodinke bez sedmorke iz šampionskog sastava

PROMENE: Jagodinke bez sedmorke iz šampionskog sastava

zika.bogdanovic
0 komentar

Šampionke Srbije, rukometašice Jagodine, vredno rade na startu nove sezone kako bi što spremnije dočekale izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni. Tim Dragana Markova, međutim, drastično je promenjen u odnosu na prošlosezonski, koji je sezonu okončao prvom istorijskom titulom za jagodinski sport. Otišlo je čak sedam igračica.

Redove Jagodine su napustile Milica Rančić (Bekament BB), Snežana Ležaja, Tanja Trbović (Elblag Poljska), Vanja Djordjević, Jelena Zečević, Elena Šaronjić i Jelena Terzić.

Trener Markov prilikom sastavljanja tima oslonio se na dobro poznate igračice sa kojima je sarađivao dok je radio u Kikindi. Tako su u halu „JASSA“ stigle golman Selena Aleksić, Slađana Stepanović (desno krilo), Ivana Sunčević i Nikoleta Žižić (bek), a novopridošlice su i  pivotmen Andrijana Tatar iz Naise, levo krilo Aneta Adžić, Tanja Ašanin (desni bek) i bekovi Anđela Nišavić iz podgoričke Budućnosti, kao i Simona Stojanovska iz skopskog Vardara.

Jagodinke ćeka kvalifikacioni turnir za EHF Ligu šampiona koji će se osmog i devetog septembra održati u Koprivnici. Do finala i jedine karte za elitu, Srpkinje će morati preko rumunske Krajove, osvajača EHF Kupa prošle sezone. U drugom polufinalu se sastaju domaća Podravka i turski Muratpaša.

Kao test poslužiće turnir u mađarskoj Bekeščabi.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball