Nova afera: Nameštena utakmica Lige šampiona?! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nova afera: Nameštena utakmica Lige šampiona?!

Tema dana u evropskom rukometu stiže iz Švedske. Tamošnji „Handbollskanalen“ prenosi priču o novim nameštenim utakmicama, među kojima je duel EHF lige šampiona iz ove sezone.

Sumnja se javila po kretanjima kvota pre i tokom utakmice, u realciji sa nesvakidašnjim dešavanjima na terenu. Od inicijalnih 1.55, kvota na pobedu domaćina pala je na 1.05, iako nije bilo informacija o osipanju gostujućeg tima, niti o bilo kakvim neočekivanim problemima zbog kojih bi izgleda za pobedu domaćina tako drastično porasli.

Sa početnih 2.5, hendikep je skočio na 5.5. Ta utakmica je na poluvremenu bila tesna, da bi domaći tim od 40. do 53. minutu stekao plus šest, posle niza velikih grešaka protivnika, navodi švedski portal, oslanjajući se na tvrdnje dva nezavisna izvora. 

Stručnjaci za klađenje su naveli čak 19 potpuno nelogičnih situacija, koje „nisu delovale normalno“. Između ostalog, pominje se da je gostujuća odbrana bez ikakve potrebe ostavljala ogroman prostor protivničkim krilima, kao i eventualno namerno zaostajanje pri povratku u odbranu. 

Anonimni izvori za „Handbollskanalen“, koji se navode „kao stručnjaci za klađenje“, tvrde da nikada nisu videli očigledniju „nameštaljku“.

Taj meč, odigran u jesenjem delu aktuelne sezone, završen je pobedom domaćina od šest razlike, uz neizvestan rezultat na poluvremenu. Po tim podacima, jasno je da je reč o jednoj od sledeće dve utakmice, jedine koje su završene pobedom domaćina od +6 u dosadašnjem toku sezone.

Monpelje-Meškov Brest 32::26 (14:12)

Lomza Vive Kielce – Porto 39:33 (21:17)

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *