Nova pravila od leta: Četiri umesto šest dodavanja pri pasivnom napadu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nova pravila od leta: Četiri umesto šest dodavanja pri pasivnom napadu!

Nova pravila od leta: Četiri umesto šest dodavanja pri pasivnom napadu!

Marko Marjanović
1 komentar

Međunarodna Rukometna Federacija (IHF) donela je odluku da se od 1. jula ove godine primenjuju četiri nova pravila rukometne igre.

Najviše pažnje verovatno će izazvati odluka da, umesto šest, od naredne sezone budu dozvoljena četiri dodavanja od trenutka kada sudije podignu ruku za pasivan napad.

Nimalo beznačajna nije ni druga promena – od 1. jula, izvođenje lopte sa centra nakon primljenog gola moraće se izvoditi sa jednom nogom izvođača na poprečnoj liniji sredine terena. Dakle, neće biti dovoljno samo da igrač bude u krugu, kao do sada.

Takođe, šuter koji udarcem sa zemlje (bez skoka) pogodi golmana u glavu, biće kažnjen dvominutnim isključenjem, kao i napadač koji bilo kakvim šutem pogodi golmana u glavu, a da golman pritom istu NE pomera prateći loptu ili pokušavajući da zbuni protivnika. 

Četvrta promena tiče se same lopte – IHF će predstaviti nove lopte kojima se može igrati sa i bez lepka. One će biti drugačijih struktura, a lopte kojima će se igrati bez korišćenja lepka biće manjeg obima i manje gramaže. 

Možda vam se dopadne

1 komentar

Anto 18/03/2022 - 22:07

Da li rukometno igraliste ima krug Od kud to da se do sad za izvodenja centra nije trebalo ststi jednom nogom na sredisnju crtu

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball