Balkan-Handball.com

SP 2021: Hrvatska i Slovenija igraju u Aleksandriji!

Šest dana nakon spektakularnog žreba na platou ispred Gizinih piramida, Svetska Rukometna Federacija (IHF) objavila je kalendar takmičenja 27. Svetskog prvenstva, koje će se od 13. do 31. januara održati u Egiptu.

Oba predstavnika Balkana, Hrvatska i Slovenija, svoje mečeve prve faze igraće u dvorani „Borg Al Arab“ u Aleksandriji.

Hrvatska se nalazi u grupi C sa Katarom, Japanom i Angolom, dok je Slovenija u grupi H sa Rusijom, Belorusijom i Južnom Korejom. 

„Kauboji“ će takmičenje započeti 15. januara utakmicom protiv Japana (tačna satnica znaće se nakon dogovora sa vlasnicima TV prava). Dva dana kasnije protivnik selekcije Lina Červara biće Katar, a 19. januara Angola.

Slovenija kreće dan ranije od suseda, 14.januara igra sa Južnom Korejom, 16. januara sa Rusijom i 18. januara sa Belorusijom.

Dvorana „Borg Al Arab“, kapaciteta 5.000 mesta, nalazi se oko 20 kilometara od centra Aleksandrije, u blizini najvećeg egipatskog stadiona koji nosi isto ime kao i hala.

 

 

Ukoliko zauzme jedno od prva tri mesta u grupi, Hrvatska će se preseliti u Kairo, gde će igrati u najvećoj dvorani Mondijala „Kairo Stadiumu“, kapaciteta 17.000 gledalaca. Ukoliko ispune očekivanja i budu najbolji u prvoj fazi, evropski viceprvaci će najpre igrati sa trećeplasiranim iz grupe D u kojoj su Danska, Argentina, Bahrain i Angola – taj meč na programu je 21. januara. Nakon dva dana sledi duel sa drugoplasiranim timom grupe D, a za 25. januar je zakazan meč sa pobednikom grupe D. Dve najbolje ekipe druge faze idu u četvrtfinale.

Na istom mestu, mečeve druge faze igraće i Slovenija, čija se grupa ukršta sa grupom G, u kojoj su Švedska, Egipat, Češka i kvalifikant iz Južne Amerike. Po istom sistemu kao i Hrvatska, Slovenija igra mečeve 20,22. i 24. januara.

Grupe II (Hrvatska) i IV (Slovenija) ukrštaju se potom u četvrtfinalu, što znači da postoji mogućnost balkanskog okršaja u borbi za plasman među četiri najbolje reprezentacije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *