Balkan-Handball.com

Novi maler za Flensburg, povredio se i Peterson

Flensburg nikako nema sreće sa desnim bekovima ove sezone. Nakon povrede Franca Sempera, klub je angažovao veterana Aleksandera Petersona, koji je promenio sredinu nakon više od decenije u Rajn Nekar Levenu. Međutim, nakon samo jedne utakmice u dresu novog tima, Islanđaninu je pukla tetiva butnog mišića, pa će morati da odsustvuje sa terena nekoliko nedelja. 

-Ponovo se nalazimo pred teškim izazovom nakon njegove povrede. Ova dijagnoza je novi udarac za nas. Aleks se sjajno uklopio u tim i mogao je odmah da nam bude od koristi, bez perioda aklimatizacije, a činjenica da će morati da odmara nekoliko nedelja je problem kako za njega, tako i za nas. Međutim, čitavim tokom sezone nismo imali kompletnu ekipu na okupu, tako da smo se praktično navikli na tu nepovoljnost. Verujem da će ekipa pronaći način da nadoknadi novi nedostatak, a Aleksu želim brz oporavak – rekao je trener tima sa nemačko-danske granice, Maik Makula.

Islandski veteran je učestvovao na nedavno okončanom Svertskom prvenstvu u Egiptu, ali je ranije završio takmičenje. Kada je postalo jasno da „Ribari“ ne mogu do borbe za medalju, on je otputovao je za nemačku kako bi završio posao oko transfera u Flensburg.

Foto: SG-Flensburg-Handewitt.de

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *