Novi šamar aktuelnom šampionu, Mikler "spustio roletnu" u Monpeljeu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Novi šamar aktuelnom šampionu, Mikler „spustio roletnu“ u Monpeljeu

Novi šamar aktuelnom šampionu, Mikler „spustio roletnu“ u Monpeljeu

Stefan Branežac
0 komentar

Nastavlja se agonija Monpeljea u novoj sezoni Lige šampiona. Novi šamar aktuelni šampion doživeo je na svom terenu od Vesprema, u susretu punom preokreta. Pobedu timu iz Mađarske na debiju novog trenera doneli su Mačkovšek i Mikler, minijaturama u poslednjoj minuti susreta.

Monpelje – Vesprem 29:30 (16:14)

Dvorana: Arena Monpelje

Sudije: Matija Gubica – Boris Milošević (Hrvatska)

Monpelje: Žerar 5 odbrana, Viljemino 2, Kauz, Grebili 2, Bos, Portner 4 odbrane, Peterson 1, Ričardson 7, Kavtičnik 1, Bonefond 3, Faustin, Porte 5, Bingo 1, Afgur, Souzi 3, Šebib 4

Vesprem: Šterbik 10 odbrana, Manaskov 2, Ilić 1, Tonesen 4, Mikler 8 odbrana, Gajić 2, Nilson 5, Nađ 2, Štrlek 6, Terzić, Blagotinšek, Nenadić 4, Mae 1, Jamali, Mačkovšek 2, Lekai 1

Semafor: 2:0 (4.) 4:5 (11.) 8:10 (18.) 15:12 (28.) 16:14 (30.) 18:15 (33.) 20:19 (38.) 23:26 (50.) 28:28 (56.) 29:30 (60.)

Svoj debi na klupi Vesprema David Dejvis imao je na terenu aktuelnog šampiona Lige šampiona, Monpeljea. Važan susret za oba tima, pre svega za domaći sastav, koji još ne zna za pobedu u novom izdanju elitnog klupskog takmičenja. Uvodni minuti pripali su Monpeljeu, da bi nakon toga Vesprem preuzeo konce igre u svoje ruke i u nekoliko navrata imao prednost od dva gola.

Prvih 20 minuta obeležili su efikasni kružni napadači obe ekipe. Treba istaći da je tim Patrisa Kanajea bio oslabljen neigranjem glavnog kreativca, Diega Simoneta. U poslednjih pet minuta prvog poluvremena, Monpelje je serijom 5:0, najpre uspeo da dođe do rezultatskog egala, zatim i da povede sa +3. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćeg tima, 16:14, a Vespremu nije pomoglo ni deset odbrana Arpada Šterbika.

Sigurno je započeo Monpelje drugo poluvreme, da bi posle deset minuta igre u nastavku, nakon isključenja Tonesena i Blagotinšeka, domaći sastav bio u prilici da dođe do osetnije prednosti. Međutim, u toj nameri osujetio ih je Roland Mikler, kome je Dejvis dao priliku umesto Šterbika. Stao je domaći sastav u tom trenutku, željeni efekat dobio je strateg Vesprema sa brojnim izmenama na bekovskim pozicijama, pa je mađarski vicešampion nakon cepelina Manaskova i Štrleka u 50. minutu došao do +3, 23:26.

Po receptu kolege sa druge strane, postupio je Patris Kanaje. Među stative, umesto Žerara poslao je Nikolu Portnera koji mu je na najbolji način vratio, sa nekoliko odbrana. Ričardson je pogodio udarac sa sedam metara, za rezultatski egal u 56. minutu, 28:28. Projektil Mačkovšeka sa devet metara, omogućio je Vespremu da na ulasku u poslednji minut ima gol prednosti. Monpelje je imao dovoljno vremena da organizuje napad i izbegne peti poraz ove sezone. Dobro akcija nakon tajm-auta Kanajea, rezultirala je da Šabib ima čistu situaciju sa šest metara, ali je Mikler iz tog duela izašao kao pobednik.

U novom porazu aktuelnog šampiona Monpelje,a istakao se Melvin Ričardson sa sedam pogodaka, pet je dodao Valentin Port. Sa druge strane, u pobedi Vesprema na debiju novog trenera, Štrlek se šest puta upisao u listu strelaca, gol manje postigao je Nilson.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball