Balkan-Handball.com

Obrvan nakon plasmana na EP: Zaslužili smo, niko nam nije poklonio!

Uprkos porazu od Austrije u Gracu 27:23 (15:11), reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj kao najbolja trećeplasirana ekipa.

„Zmajevi“ će se drugi put za redom naći na kontinentalnom nadmetanju. U toku kvalifikacija, mesto selektora preuzeo je Ivica Obrvan i uspeo da ostvari cilj, ponajviše trijumfom nad Austrijancima u Bugojnu u četvrtom kolu.

  • Čestitao bih našim igračima na plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje je u jednom trenutku bilo i u opasnosti. Večeras je bilo jako teško igrati, po nekim kalkulacijama bili smo 95%, pa i 97% i sa porazom plasirani kao najbolji trećeplasirani, i hteli ili ne hteli to se uvuklo u podsvijest igračima. Nismo ni energetski bili na nivou naših prošlih utakmica. Ok, ova se utakmica igrala u gostima kod Austrije, kojoj je igrala samo pobeda. Povuci, potegni, na kraju smo se uspeli vratiti na snošljiva četiri gola. Malo sam nezadovoljan reprezentacijom, koncentracije i ideje u napadu je manjkalo, primili smo puno jeftinih golova, pogotovo u prvom poluvremenu. Zasluženo smo se plasirali, treću poziciju nam nije poklonio splet rezultata koji su se poklopili, nego smo sami to ostvarili. Dva poraza od Nemačke minimalnom razlikom, pobeda protiv Austrije sa šest i tu se stvorila naša pozicija – rekao je Obrvan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *