Horvat: Francuzi su nam nešto dužni, nećemo im zaboraviti ni mi ni navijači! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Horvat: Francuzi su nam nešto dužni, nećemo im zaboraviti ni mi ni navijači!

Reprezentacija Hrvatske nije dobila najugodniji žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva koje je narednog januara na programu u Mađarskoj i Slovačkoj. Ipak, to ne znači da „Kauboji“ nisu zadovoljni, naprotiv. Kuglice su omogućile Hrvatskoj da se već u prvom kolu osveti Francuzima za, po mišljenju mnogih sraman poraz od Portugala kojim je selekcija Hrvoja Horvata ostala bez Olimpijskih Igara.

Uz Hrvatsku i Francusku, u grupi C nalaze se još Srbija i Ukrajina.

Otvaranje odmah sa Francuskom. Kažem, ostali su nam nešto dužni. To im i navijači neće zaboraviti tako da će i na tribinama biti zanimljivo. Imamo dobru i izazovnu grupu te je sad na nama da se spremimo i budemo pravi kad to krene. Očekuje nas velika borba. Videli ste i sami, lakih grupa i lakih protivnika nema. Svaka lopta će biti bitna, svaki faul će biti bitan. Mislim da će nam navijači u dvorani dati dodatan vetar u leđa i da će nam to biti osmi igrač koji će nas progurati dalje sa dva boda iz C grupe – rekao je selektor Hrvoje Horvat. 

Mečevi ove grupe biće igrani u Segedinu. Već prvog dana turnira, 13. januara, Hrvatska igra protiv Francuske. Dva dana kasnije je komšijski derbi sa Srbijom, a na kraju duel sa autsajderom Ukrajinom. Po dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe prolaze dalje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *