Balkan-Handball.com

Ocvirk pred nemoguću misiju u Parizu: Popraviti utisak strpljenjem i odgovornošću!

Bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali i Josipa Šarca koji je na samom početku doživeo ozbiljniju povredu koja će ga odvojiti od terena nekoliko meseci, Celjani nisu uspeli da pruže adekvatan otpor Pari Sen Žermenu u Zlatorogu. Favorit je slavio sa 37:24 i praktično već završio posao oko plasmana u četvrtfinale, gde ga čeka branilac titule Kil.

Bez Tilena Kodrina, Vida Poteka, Jana Grebenca, Tadeja Kljuna, Tobijasa Cvetka i na posletku Josipa Šarca, Celje je bilo lak plen za silno motivisanu četu Raula Gonzalesa, koja je bila lišena pomoći prvog strelca Mikela Hansena.

Ipak, preostaje revanš u dvorani „Pjer de Kuberten“ (četvrtak, 20.45), za koji se očekuje da bude samo formalnost. Međutim, za slovenačkog šampiona i trenera Tomaža Ocvirka, to je prilika da se popravi utisak i izbori častan oproštaj od elitnog takmičenja.

-Na prvoj utakmici u Celju smo previše „divljali“, igrali smo prebrzo bez preke potrebe i previše grešili. Efikasnim kontrama i lakim golovima, oni su to surovo kažnjavali. Na kraju ih je bilo čak 15, što je preko svake mere. Moramo biti mnogo bolji u Parizu, pre svega strpljiviji i odgovorniji, kako bi ovaj meč iskoristili da se pripremimo za završnicu domaćeg šampionata, gde nas tek očekuju odlučujuće utakmice. Sa ove tačke gledišta, najvažnije je budemo disciplinovaniji i spremniji nego u Celju. Želimo da popravimo utisak i oprostimo se uzdignutih glava, mislim da je to jako važno – zaključio je Ocvirk.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *