Slađana Pop Lazić završila reprezentativnu karijeru: Odlučila sam da je dosta – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Slađana Pop Lazić završila reprezentativnu karijeru: Odlučila sam da je dosta

Prvi put posle šest godina na spisku reprezentativki Srbije nema Slađane Pop Lazić. Ne zato što više nije među najboljima ili što je neka okolnost sprečava, već zato što je donela odluku da zatvori jedno poglavlje karijere zvano reprezentacija Srbije. Pozvali smo Beograđanku sa prebivalištem u Brestu da joj kažemo da nam je neobičnan njen izostanak sa sledeće reprezentativne akcije: 

-I meni je neobično, odgovara kao iz topa Slađa, baš pakujem stvari i neobično mi je što prvi put to nije sportska oprema, već ove „elegantne“ stvari pa gledam da ih manje izgužvam, kaže uz osmeh i nastavlja ozbiljnim tonom.

-Dugo sam razmišljala i odlučila sam da je dosta. Kvalifikacije u Đeru su bile samo poslednji delić slagalice da je zaista došlo vreme da se povučem i zatvorim krug. Mislim da je vreme da mlađe igračice dobiju šansu i da je vreme da se počne neki novi ciklus. Da je situacija bila normalna i da se sve ovo dešavalo prošle godine, kada je i trebalo da nije bilo pandemije, već prošle godine bih odlučila isto i posvetila se samo klupskim obavezama. I sada sam definitivno prelomila. Do kraja sezone moj klub Brest ima odlične šanse da ostvari lepe rezultate, a ja sam već u godinama kada mi treba više odmora da bih pružala maksimum. Tako da gledajući sve zajedno, to je to, odluka je konačna.

Zvuči kao da si definitivno podvukla crtu, koja liči na onu ispod koje si odlukom tadašnjeg selektora ostala 2013.godine pred sam početak SP. Nije tešto pogoditi tvoje najteže momente u nacionalnom timu.

-Tačno. Taj izostanak iz sastava za svetsko prvenstvo u Srbiji je sigurno meni lično najteži momenat u reprezentativnoj karijeri. Takmičarski gledano, prvenstvo u Danskoj i turnir u Đeru sam najteže podnela. Ostao je ogroman žal što nismo pružile bolju igru jer niko toliko dugo pre nas nije došao tako blizu OI i što nismo krunisale taj iskorak koji smo napravile. 

A kada govorimo o najlepšim momentima, šta ćeš pamtiti?

-Ponosna sam što sam toliko godina bila deo reprezentacije. To je samo po sebi zaista poseban osećaj, kao i neverovatna podrška porodice, prijatelja i navijača kada igra Srbija. Najlepše uspomene kada govorimo o takmičenju, pored EP 2012 u Beogradu, nosim sa SP 2019 u Japanu. Bili smo šesti i time prvi put u istoriji srpskog ženskog rukometa dobili uopšte priliku da se borimo za Olimpijske igre. Ne mogu da kažem da atmosfera, druženje, povremeno i igra na terenu, nisu bili na tom nivou na nekim ranijim takmičenjima, ali tamo se baš sve poklopilo. Sve u svemu, pamtim samo lepe dane, a bilo ih je puno, završila je u vedrom tonu „lepa protina kći“ javljanje za Balkan-Handball.com i tako stavila tačku na priču o igranju u dresu sa najdražim grbom. 

Po zvaničnoj IHF statistici, Slađana Pop Lazić je odigrala 110 utakmica i postigla 324 gola u dresu Srbije.


A mi smo sa Slađom na razne teme pričali u podkastu prošle godine:

3 Comments

 1. Zeljko

  08/04/2021 at 18:29

  Pop Lazićka je odličan igrač a „vi“ ni za dovoljan. Da 2013 nije igrala Cvijić pisali bi kako je nju selektor precrtao a ovako suprotno. To nema nigde na svetu. Osim kod nedovoljnih. Uostalom 2013 je reprezentacija osvojila srebro pa „vi“ nastavite da patite. Pop Lazićki sve najbolje.

 2. munze

  08/04/2021 at 20:08

  Sladjani svaka cast . devojka za primer . Zeljko imas kratko pamcenje . u toj ekipi su pored Cvijic bile dve igracice pivoti cijeg imena ne mogu ni da se setim koliko su bile vazne

  • Maki

   09/04/2021 at 00:29

   Zemunac pozdrav iz Arandjelovca slažem se sa Željkom. Rajovic i Lojpur sigurno pamte. Imaju medalje:) A ko je sportista zna da su neprimetni cesto važniji od zvezda tj jedni bez drugih ne mogu. Treba i ne rušiti ekipu kad sediš na klupi. Ne mogu to svi. Sladja bila 2012 Cvija bila 2013, treba slaviti te rezultate a ne ove fore. Bile su više puta i obe zajedno pa se nije uspelo. Evo i sad Sladja mudro odlučuje da ne budu. Zna ona bolje nego kojejakvi mentori koji nikad ništa nisu postigli. Ona ima lepu karijeru.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *