ODBROJAVANJE DO STRUGE 2015: Dinamo Bukurešt slavi 50 godina od evropske titule - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ODBROJAVANJE DO STRUGE 2015: Dinamo Bukurešt slavi 50 godina od evropske titule

ODBROJAVANJE DO STRUGE 2015: Dinamo Bukurešt slavi 50 godina od evropske titule

zika.bogdanovic
0 komentar

Po 43. put gradić na obalama Ohridskog jezera, Struga, imaće priliku da ugosti kvalitetan međunarodni rukometni turnir. U moru aktuelnih timova koji će i ove godine igrati na „Ženskoj plaži“ izdvaja se ime rumunskog Dinama iz Bukurešta, tima koji je davne 1965. godine osvojio i tadašnji Kup šampiona. Sudeći prema ambicijama, tim iz prestonice želi da povrati delić stare slave, a prošle sezone, u domaćem šampionatu je osvojeno treće mesto, koje garantuje nastupe u EHF Kupu.

Boravak u Makedoniji biće prilika da Rumuni obeleže i pet decenija od najvećeg uspeha u klupskoj istoriji. Da je tradicija Dinama ogromna, govori i podatak da su 12 puta bili šampioni Rumunije, čak 22 puta vicešampiona, a da iza sebe imaju i finale Kupa Šampiona, odnosno, četiri polufinala Kupa šampiona i jedno EHF Kupa.

Titulu šampiona Rumunije Dinamo čeka od 2005. godine.

Bukureštanci su već započeli pripreme za novu sezonu u kojoj se nadaju borbi za titulu. Među novajlijama je i bosanskohercegovački reprezentativac, desno krilo, Muhamed Zulfić, tu je i dugogodišnji član nemačkog Gepingena Dragoš Oprea, a iz Mađarske je stigao iranski internacionalac Reza Musavi.

Na klupi sedi Elidior Voica, a dres ovog tima nosi i Jakov Vranković, 22-godišnji desni bek iz Hrvatske.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball