Panika se širi: Norvežani nisu smeli na megdan Dancima! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Panika se širi: Norvežani nisu smeli na megdan Dancima!

Panika se širi: Norvežani nisu smeli na megdan Dancima!

Marko Marjanović
0 komentar

Kao i pred svako veliko takmičenje prethodnih godina, Danska i Norveška trebalo je da ispitaju snage u pripremnom duelu, međutim…

Svesni šta se dešava u većini reprezentacija starog kontinenta, Norvežani su otkazali utakmicu veče pre njenog planiranog odigravanja. Početkom nedelje, danski golman Janik Grin je bio pozitivan na koronavirus, a Norvežani su odličila da ne igraju zbog zabrinutosti da u danskom timu zapravo ima još zaraženih. 

-Dobio sam poruku da Norveška neće igrati sinoć u 22.50. Mi smo sa svoje strane, bezbednosno uradili sve što se može, ali rizik uvek postoji i postojaće. Norvežani smatraju da je taj rizik preveliki, pa su doneli ovakvu odluku – rekao je Morten Henriksen, sportski direktor danske Federacije.

Inače, prvobitno je planirano da se napravi spektakl pred 11.000 gledala u „Royal“ areni. Zbog pandemije je poprište meča premešteno u manju dvoranu u Hilerudu, planiran je i tv prenos, ali se utakmica na kraju ipak neće odigrati.

Drugi planirani test meč ovih reprezentacija zakazan je za subotu, Henriksen je istakao dogovor dve strane da se taj meč odigrao ukoliko svi testovi do tada budu negativni.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball