PARIZ 2024: Rukometni turnir na Rolan Garosu?! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

PARIZ 2024: Rukometni turnir na Rolan Garosu?!

Kriza nastala pojavom, posledicama i eventualnim posledicama koronavirusa inicira ogromne promene u organizaciji svih sportskih događaja na svetu. Olimpijske Igre u Tokiju su pomerene za 2021, a iako su sledeće planirane za 2024, već sada se prave promene u planu organizacije, pošto je globalna i višegodišnja globalna ekonomska kriza neminovnost.

Zbog toga je Organizacioni odbor Olimpijskih Igara u Parizu ušao u proces razmatranja na koji način je moguće reorganizovati se sa budžetom smanjenim za 400 miliona evra (10% od ukupnog budžeta OI). Jedan od prvih zadataka je smanjiti broj sportskih borilišta i tako uštedeti troškove oko konstrukcije novih, čija je izgradnja bila planirana za najveću smotru sporta.

Između ostalog, aktuelna ideja Organizacionog odbora je da se muški i ženski rukometni turnir presele na teniski kompleks Rolan Garos, tačnije na nedavno renovirani stadion „Filip Šartrije“, koji sada ima kapacitet od 15.000 mesta, ali i potpuno novi pokretni krov, koji bi „vatreno krštenje“ trebalo da doživi već ovog meseca na Gren slem turniru (počinje 21. septembra).

U slučaju da se na stadionu „Filip Šartrije“ zakotrlja lepljiva rukometna lopta, teniski turnir bi bio preseljen na „Suzan Lenglen“.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *