Velimir Petković: Koreja mnogo jača bez severnih suseda! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Velimir Petković: Koreja mnogo jača bez severnih suseda!

Rusija se nada da je dolazak Velimira Petkovića (64) na mesto selektora inicijalna kapisla za povratak nekadašnje velesile na vrh svetskog rukometa. Prvo veliko takmičenje na kojem će Banjalučanin predvoditi „Zbornaju“ je Svetsko prvenstvo u Egiptu koje je na programu narendog januara.

Voljom žreba, Rusija je smeštena u grupu H, na papiru najujednačeniju, sa Slovenijom, Belorusijom i Južnom Korejom.

Uprkos dobrim igrama i solidnom utisku, Rusi na prethodnom Mondijalu nisu prošli prvu fazu, doduše u drugačijem i dosta zahtevnijem formatu takmičenja. U Egiptu će se po tri reprezentacije iz svake grupe plasirati u drugu rundu, a Rusija bi u tom slučaju u novoformiranoj grupi ukrštala sa tri najbolja tima iz grupe G, gde su domaćin Egipat, Švedska, Češka i kvalifikant iz Južne Amerike.

Petković nije želeo da gleda previše unapred, svestan da će nimalo lak izazov biti proći u drugi krug. U analizi rivala najviše se zadržio na reprezentaciji Južne Koreje, koja bi po njegovom mišljenju mogla da iznenadi.

Prvi utisak mi govori da je grupa prilično ujednačina, bez jasnog favorita. Slovenci i Rusi najčešće igraju odbranu 6-0, ali vrlo dobro znaju da se po potrebi transformišu u 5-1, naročito balkanska selekcija. Što se Južne Koreje tiče, ne sumnjam da će igrati u pokretljivoj 3-3 formaciji. Gledao sam pobedu Rusije nad Korejom na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu ali me taj meč sigurno neće prevariti. Mora se uzeti u obzir da je azijski tim igrao očajno na tom takmičenju, prevashodno zbog toga jer je to bio „politički“ tim. Nastupili su ujedinjeni sa Severnom Korejom što ih je značajno oslabilo, ali sada su prekinuli sa tim eksperimentom, igraće samo igrači iz Južne Koreje i biće jako opasan rival. Moramo biti spremni na njih kao na potencijalno iznenađenje turnirarekao je „Petko“ u analizi protivnika Rusije u prvoj fazi šampionata.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *