Balkan-Handball.com

PETKO O SARAČU: Bio je moj gost pre 10 dana, dogovorili se da ga dovedem u Moskvu naredne sezone! (Video)

Čuveni trener Velimir Petković je sa svojim CSKA gostovao i izgubio  u Našicama u okviru 9. kola EHF Lige Evrope. Selektor reprezentacije Rusije je na pres konferenciji nakon meča istakao da se nije mogao fokusirati na ovaj izazov nakon vesti o tragičnoj smrti svog prijatelja Zlatka Saračevića.

Šezdesetčetvorogodišnji Banjalučanin je otkrio da je Saračević nedavno bio njegov gost u Moskvi, pred utakmicu Podravke protiv ženskog tima CSKA u okviru EHF Lige šampiona. Petković je istakao da mu je ovo bila jedna od najtežih utakmica u karijeri.

  • Ovo mi je jedna od najtežih utakmica u karijeri. U pripremi za put u Našice dobio sam tu vest. Ljudi koji malo duže poznaju rukomet znaju da smo zajedno rasli u Banjaluci, zajedno igrali u ekipi. Pre samo deset dana je bio sa Podravkom u Moskvi, igrao dvomeč sa CSKA. Bio je moj gost, svaki dan smo proveli zajedno. Vodao sam ga po gradu, pili smo vina, išli na večere, razgovarali o svemu. Žalio mi se na neke porbleme koje je imao u Koprivnici, Moram da kažem da je on za mene bio jedan veliki trener koji u Hrvatskoj nije dobio pravu priliku. Pričao sam danas sa Zoranom Gopcem i pitao ga zašto takvi velikani žive u nemilosti klubova. Prilikom našeg poslednjeg razgovora u Moskvi, obećao sam mu da ću mu pomoći, misleći da bih možda sledeće sezone mogao da ga dovedem u Moskvu, da bude sa mnom gore, ali eto…Sudbina nije dozvolila da mu ispunim obećanje. Poslednja dva dana su mi košmarno teška.

-Odrasli smo zajedno, stasavali jedan pored drugog. Više sam sa prijateljima pričao o Saraču nego sa igračima o Nexeu od kad sam čuo šta se desilo, moram to priznati, i ako čelnici mog kluba ovo čuju, moraju da razumeju. Zaista mi je teško… Drago mi je bilo samo kada mi je Gobac rekao da će on u četvrtak biti sahranjen u aleji velikana, zaslužio je to. Velika ličnost je otišla, dao je mnogo za jugoslovenski i hrvatski rukomet. Duboko sam potrešen, neka mu je laka zemlja – rekao je Petković.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *