Balkan-Handball.com

TAMŠE: Ostavili srce na terenu, „onaj odozgo“ nas pogledao na kraju!

Četvrtu pobedu ostvarila je ekipa Nexea po stupanju na dužnost novog trenera Branka Tamšea. Slovenački stručnjak sačuvao je maksimalan učinak i protiv najtežeg rivala do sada, moskovskog CSKA, koji je poražen u Našicama golom Marija Tomića sa centra terena u poslednjim trenucima. 

Tamše je najpre čestitao i komplimentovao svom kolegi Velimiru Petkoviću, a potom pohvalio svoje momke, pre svega na ogromnoj borbenosti i dobrom radu na treninzima od njegovog dolaska.

-Čestitke mojim momcima i ekipi CSKA, koja je pokazala ono što sam je već dobro znao – da na klupi ima vrhunskog trenera koji je za vrlo kratko vreme napravio sjajan tim od ovih igrača. Znamo šta je bilo pre samo pola godine, a kakva je to ekipa danas. Čestitam Petku na tome. Mi smo se pripremali, znali smo da će biti ovako. Odlično trče i napred i nazad, mi smo pokušali i uspeli da im odgovorimo, Utakmica je bilka dobra za gledanje, što je suština svefa onoga što radimo. Ne znam zašto, ali je očigledno moji igrači još uvek u grču kada je u pitanje ta igra u tranziciji na kojoj insistiram. Još uvek pravimo neke greške koje sigurno nećemo još dugo praviti. 

-Uz sve te greške, imali smo dobre golmane, doduše imao ga je i CSKA. Uz ogromnu borbu, momci su ostavili srce na terenu, verovali smo do poslednje sekunde da možemo uspeti, „onaj odozgo“ nas je pogledao, ali zaslužili smo, mada ne bi bilo nezasluženo ni da je CSKA osvojio bod. Njima želim sve najbolje, njima su falila dva, a nama četiri važna igrača. Moram pohvaliti igrače za rad u ovih 20 dana koliko sam ovde.

Moreno Car je bio sjajan sa 13 intervencija, od toga čak 11 u prvom poluvremenu.

-Pobedili smo timski, da odbrana nije funkcionisala odlično ni bi ni mi golmani mogli biti ovako uspešni. Zona je bila pokretljiva, čvrsta, gusta. Dali smo nekoliko lakih golova iz kontre i tranzicije, na kraju nas je malo pomazila i sreća, prilikom tog šuta sa centra u poslednjim trenucima – rekao je Car.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *