Pirova pobeda Olborga, Vesprem na fajnal-foru Lige šampiona! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Pirova pobeda Olborga, Vesprem na fajnal-foru Lige šampiona!

Po deseti put u klupskoj istoriji, Vesprem se plasirao u polufinale EHF Lige šampiona, pošto je rutinski u Olborgu odbranio prednost iz prve utakmice, iako je danski predstavnik slavio 37:35 (20:21). 

Tim Momira Ilića je čitavim tokom meča kontrolisao situaciju, ne dozvolivši prošlogodišnjem finalisti da ugrozi startnu prednost pred revanš, koja je glasila 36:29.

Sve do poslednjih 15 minuta, mađarski tim je konstantno vodio, najviše sa plus tri koliko je bilo u nekoliko navrata. Olbrog je uspeo da preokrene i izbori tračak nade osam minuta pre kraja, kada je poveo sa tri razlike, ali to je najviše što je ekipa Stefana Madsena uspela. 

Mladi srpski trener, Momir Ilić, uspeo je već u prvoj sezoni na mestu šefa struke da vrati Vesprem u sam vrh evropskog rukometa i povede ga na fajnal-for u Keln. Više polufinala Lige šampiona od ovog kluba imaju samo Barselona (17) i Kil (15).

OLBORG– VESPREM 37-35 (20-21)

Olborg : Buster Juul-Lassen 9, Kristian Bjornsen 9, Nikolaj L. Christensen 7, Henrik Møllgaard 3, Felix Claar 3, Rene Antonsen 2, Valdemar Hermansen 2, Victor Kløve 1, Christian Termansen 1. 

Vesprem: Kentin Mahe 6, Rasmus Lauge 6, Gasper Marguc 5, Manuel Strlek 4, Petar Nenadic 3, Mate Lekai 2, Jorge Maqueda 2, Andreas Nilsson 2, Patrik Ligetvari 2, Yahia Omar 2, Blaz Blagotinsek 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *