Balkan-Handball.com

Alberto Entrerios: Idemo u Vesprem da pobedimo!

Fantastična partija ekipe Nanta protiv favorizovanog Vesprema završena je pobedom od četiri gola razlike, 32:28, iako je, po odnosu snaga na terenu, francuski tim mogao steći mnogo ubedljiviju zalihu pred revanš utakmicu u Mađarskoj.

Ipak, sudeći po viđenom u prvoj utakmici, jednom od najskupljih timova današnjice neće biti nimalo lako da pronađe put do Kelna.

Trener Alberto Entrerios je po svim parametrima nadmudrio Davida Davisa. Ipak, Španac ističe da ne razmišlja o stečenoj prednosti, i da je jedini način za konačan uspeh ići na pobedu narednog četvrtka.

-Zadovoljan sam nastupom svojih igrača. Nakon deset minuta stresa, igrali smo sve bolje i bolje. Emil Nilsen je odbranio puno šuteva. Ekipa je igrala odlično, brzo, i nije dozvolila Vespremu da igra najbolje što zna. Na kraju utakmice, bilo nam je teško da održimo visoku prednost uz toliko isključenja. Idemo u Vesprem na pobedu, a ne da izgubimo sa manje od četiri. To je jedini put do plasmana na fajnal-for – zaključio je Entrerios. 

Na njegove reči nadovezalo se iskusno desno krilo, David Balager.

-Pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat narednog četvrtka u Vespremu. Cilj nam je bio da u prvoj utakmici, na domaćem terenu, sačuvamo nadu pred revanš da možemo napredovati u polufinale, i uspeli smo u tome. Biće teško, ali mislim da imamo šanse u Mađarskoj – rekao je Španac.

Foto: HBC Nantes

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *