Balkan-Handball.com

Ponovo pod nož: Bjarte Mirhol tri meseca van terena

Svašta je u karijeri preko leđa preturio legendarni norveški pivotmen Bjarte Mirhol (38), u poznim igračkim godinama se izborio sa sportskim povredama i zdravstvenim problemom, pa ne treba sumnjati i da će prebroditi i novu nevolju – operaciju ramena neophodnu kako bi mogao bez teskoba da šutira u drugom delu sezone.

Ova intervencija odvojiće ga od terena 12 nedelja, kako predviđa medicinski tim danskog Skjerna, čiji je Mirhol član. Norveški veteran je zimus operisao stomak zbog infekcije creva, pa je propustio Evropsko prvenstvo na kojem je njegova selekcija osvojila bronzu. 

Godinu dana ranije, 2019, Bjarte je kao 37-godišnjak proglašen za najboljeg pivotmena planete, a tokom karijere je, pored sportskih povreda, pobeđivao i zdravstvene probleme.

Mirhol je poznat kao veliki borac. Pobedio je rak testisa i vratio se još jači na rukometne terene, a drugu mladost doživeo je u eri Kristijana Berga na klupi Norveške, koji je nacionalni tim doveo do postolja na velikim takmičenjima od 2017. godine, kada je osvojeno prvo svetsko srebro.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *