Bjarte Mirhol najavio kraj karijere: Rukomet mi je sve, ali... - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Bjarte Mirhol najavio kraj karijere: Rukomet mi je sve, ali…

Bjarte Mirhol najavio kraj karijere: Rukomet mi je sve, ali…

Marko Marjanović
0 komentar

Norveški rukometni terminator, Bjarte Mirhol (38), najavio je da će nakon Olimpijskih Igara u Tokiju okončati bogatu igračku karijeru.

Slavni pivotmen je prethodnih godina nekoliko puta bio na ivici da „okači patike o klin“ zbog povreda i operacija, ali je svaki put snagom volje i duha pobeđivao nevolju, pa će svoju sportsku priču, barem što se terena tiče, kompletirati na najlepši mogući način, iako se, kako sam ističe, još uvek nije zasitio rukometa. Norvežanin ima ugovor sa Skjernom do leta 2022. godine, ali je procenio da bi za njegovo zdravlje bio veliki rizik da ga odradi do kraja.

Mirhol će izvesno nositi dres nacionalnog tima na najvećoj sportskoj smotri u Japanu, i pokušaće da se od igre oprosti osvajanjem olimpijske medalje.

-Ovo je bio dug i temeljan proces. Razmotrio sam eventualne scenarije za i protiv nastavka, i pre nekoliko nedelja sam doneo konačnu odluku da je dosta. I dalje imam puno želje i motiva, međutim, bolovi, lekovi i nespavanje su prevelik problem. Meni rukomet znači sve, ali moram da se pobrinem za svoje telo – rekao je „čovek od čelika“. 

Mirhol je početkom ove sezone operisao rame, zbog čega je odsustvovao tri meseca sa terena. Samo nekoliko meseci ranije, operisao je stomak zbog crevne infekcije, a prethodno je pobedio rak testisa i vratio se na teren. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball