Poslednji ples virtouza: Andreas Egert završava karijeru - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Poslednji ples virtouza: Andreas Egert završava karijeru

Poslednji ples virtouza: Andreas Egert završava karijeru

Marko Marjanović
0 komentar

Jedno od najboljih levih krila 21. veka, i čovek koji je obeležio jednu eru Flensburga i reprezentacije Danske, Andreas Egert (38), staviće tačku na svoju bogatu karijeru krajem ove sezone, nakon 20 godina rukometa na vrhunskom nivou.

Došlo je vreme, ova sezona je moja poslednja, iako se osećam tužno zbog toga. Pomisao o kraju karijere mi je dolazila na um nekoliko puta u poslednjih par godina, ali sam uvek odlagao tu odluku. Ali sada sam je doneo, onda je konačna i nema nazad. Srećom, lišen sam povreda i osećam da sam u top formi, pa se nadam da ću pomoći Skjernu da ostvari ciljeve u ovoj sezoni – rekao je omaleni Danac.

Iako je dugo nosio dres sa nacionalnim grbom, Egert je propustio najveće uspehe svoje reprezentacije – zlatne medalje na OI u Riju 2016. i Svetskom prvenstvu 2019, ali je bio važan šraf u mašineriji Urliha Vilbeka pri osvajanju Evropskog šampionata u Beogradu 2012. Godinu dana kasnije na Mondijalu u Španiji osvojio je srebro i titulu najboljeg strelca turnira. Na 160 utakmica za Dansku postigao je 581 gol, a u nemačkom prvenstvu više od 1.000. Čak 11 godina nosio je dres Flensburga, sa kojim je osvojio EHF Ligu šampiona 2014. godine. 

Napustio je klub sezonu pre nego što je tim sa nemačko-danske granice konačno pokorio i Bundesligu, nakon 14 godina posta. Vratio se u domovinu, u ekipu Skjerna, gde će se i oprostiti od našeg sporta. Veliki Andreas Egert.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball