Balkan-Handball.com

Crnogorci svesni (18): Hrvati na terenu, Belorusi u mislima

PIŠE: RADIVOJE KOSNIĆ

Tim menadžer reprenzetacije Crne Gore Petar Kapisoda je rekao da je poraz od Švedske 21-28 već odavno stvar prošlosti i da se njegova ekipa uveliko okreće sledećem rivalu a to je Hrvatska:

“Imamo nekoliko igrača sa manjim povredama, tu najpre mislim na Stevana Vujovića i Mirka Milaševića. Medjutim, oni su bili sposbni da igraju protiv Švedske tako  da će biti na raspolaganju selektoru Kastratoviću i protiv Hrvatske.”

Konačno i neke dobre vesti iz tabora Crne Gore kada je u pitanju zdravstveni bilten. Naime, prema prvim prognozama posle pregleda lekara nakon utakmice sa Švedskom, mislilo se da je drugi pivot Nemanja Grbović  teže povredjen i da je polomio rebro. Medjutim, na svu sreću Crnogoraca, posle rendgenskog pregleda ipak se ispostavilo da povreda i nije toliko ozbiljna i da je u pitanju samo modrica na mišiću.

Grbović je ipak oprezan i kaže: “Još uvek osećam bol, mislim da je ta povreda vrlo nezgodna kada je u pitanju pozicija pivota jer će biti dosta guranja i kontakta na liniji. Ali ja sam sasvim siguran da ću biti spreman za meč protiv Hrvatske.“

Kapisoda ističe da će njegov tim pružiti svoj maksimum i dodaje: „ Rezultat protiv Švedske je bio izuzetno visok, i mi moramo da podignemo igru na viši nivo ako hoćemo da uradimo nešto proitv Hrvata.”

Iako su prvenstveno fokusirani prema malom balkanskom derbiju, ipak sve više i više u mislima crnogorskih igrača i celog tima je prisutan taj po svemu sudeći odlučujući meč u petak protiv Belorusije.  Kapisoda to priznaje i ističe: “ Nama je već odavno taj meč sa Belorusijom u mislima, i to je utakmica koju mi moramo da odigramo najbolje sto umemo kako bi se plasirali u tu toliko željenu narednu fazu takmičenja.” – završio je tim menadžer Crne Gore.

Mali balkanski derbi izmedju Crne Gore i Hrvatske počinje u 18h.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *