Balkan-Handball.com

Potvrđeno: Fajnal-for Lige šampiona u planiranom terminu

Evropska rukometna Federacija (EHF) potvrdila je da neće odlagati fajnal-for Lige šampiona za muškarce (sezona 19/20), i da će se odlučujući mečevi odigrati kao što je i planirano – 28. i 29. septembra u Kelnu.

Svi organi krovne organizacije evropskog rukometa složili su se da je od vitalnog značaja da odluka o održavanju završnog turnira doneta po prekidu sezone zbog koronavirusa ostane na snazi.

U narednom periodu će se na pripremi fajnal-fora raditi punom brzinom jer nema mnogo vremena, a jedan od najvažnijih, ali i najtežih zadataka jeste osmisliti koncept po kojem bi se eventualno moglo igrati pred određenim brojem navijača, ali oko tog pitanja mora doći do konsenzusa sa gradskim vlastima u Kelnu, regionalnim vlastima i menadžmentom Lankses Arene, u kojoj se završni turniri elitnog takmičenja igraju od 2010. godine.

Uprkos tektonskim potresima izazvanim pojavom virusa, navijači se još uvek nadaju da će poslednje dane ove godine provesti u rukometnom svetilištu na obali Rajne, o čemu svedoči podatak da je svega 3% fanova koji su rezervisali ulaznice tražilo da im se sredstva refundiraju. Međutim, pošto je izvesno da će broj gledalaca biti limitiran, svim navijačima koji su rezrevisali karte novac će biti vraćen, uz mogućnost da već sada rezervišu ulaznice iz pretprodaje za fajnal-for 2021. godine.

Podsetimo, nakon prekida sezone odlučeno je da trenutni lideri grupa budu automatski lansirani na F4, a to su Barselona, Vesprem, PSŽ i Kil. Termin žreba za polufinalne mečeve još uvek nije određen.

Podsetimo, završni turnir za dame se ove godine neće održati.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *