Balkan-Handball.com

PREDSTAVLJEN PLAN B: Francuzi spremni za navalu koronavirusa!

Pred prvo kolo nove sezone francuskog šampionata, odložena je i prva utakmica. U pitanju je susret Kreteja i Dankerka planiran za petak. Tim iz predgrađa Pariza zbog brojnih zaraženih prvotimaca nije u mogućnosti da obezbedi dovoljno igrača po propozicijama takmičenja kako bi odigrao utakmicu (ekipa mora da 12-oricu profesionalaca u sastavu, uključujići jednog golmana i trenera).

LNH je sa tim u vezi predstavio „Plan B“, koji će stupiti na snagu ukoliko pandemija spreči odigravanje većeg broja utakmica. U najjačem rangu, svaki klub mora odigrati najmanje 25 od 30 predviđenih utakmica. Međutim, ako to zimske pauze, odnosno 21. decembra, timovi ne budu u mogućnosti da odigraju najmanje 10 od 14 predviđenih mečeva. „Plan B“ stupa na snagu:

GRUPNA FAZA I ZAVRŠNA FAZA

Prvenstvo bi se u tom slučaju prešlo u turniriski sistem, podelilo se na četiri grupe sa po četiri tima, u kojima bi svaki tim preneo onoliko bodova koliko je osvojio do datog trenutka, bez obzira na broj odigrnaih utakmica. Svaki tim bi odigrao po šest mečeva, a prvoplasirane ekipe bi potom igrale polufinalne mečeve – po dva utakmice, sa uzvratnim domaćinstvom. Po istom sistemu, drugoplasirani timovi iz svake grupe nadmetali bi se za plasman od 5. do 8. mesta, trečeplasirane od 9. do 12, a četvrtoplasirane od 12. do 16.

Ukoliko ni u ovakvom sistemu takmičenja ne bude bilo moguće okončati prvenstvo, ono će biti otkazano!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *