Balkan-Handball.com

OVAKO SE OBELEŽAVA JUBILEJ: Nant razbio Kil u Šparkase Areni!

Zabezeknuti navijači najvećeg rukometnog kluba na svetu gledali su čas rukometa koji je njihovim ljubimcima održao autsajder Nant. „Kanarinci“ su uprkos svom prognozama savladali Kil u Nemačkoj  27:35 (12:15).

Bez nekolicine standardnih prvotimaca – Balagera, Njokasa, Kavalkantija, Minea i Gurbinda, Nant je u svojoj jubilarnoj stotoj utakmici na evro sceni, predvođen maestralnim Kirilom Lazarovim „otresao“ moćni Kil sa terena!

Blistao je Emil Nilsen na golu, a makedonski rukometni Bog je savršeno dirigovao napadom francuskog tima (zvanično „samo“ šest asistencija, a delovalo je da ih je bio 16). Kil je potcenio večerašnjeg rivala i to ga je skupo koštalo.

Vodio je Nant od početka do kraja, imao plus pet tokom prvog poluvremena, ali je presudila serija od 11:4 od 41. do 55. minuta, kada je na semaforu pisalo 23:32.  Kilu je ovo prvi poraz  nakon laganog trijumfa u Zagrebu pre sedam dana, a Nantu prvi trijumf, nakon poraza od Vesprema na domaćem terenu. Kil je bio lišen pomoći golmana Niklasa Landina, kojeg očekuje duža pauza.

KIL: Kvenšted, Sagau – Duvnjak 1, Sagosen 4, Rajnkind 2, Landin 4, Vajnhold 2, Vinček 3, Ekberg 3, Damke 1, Zarabec 2, Pekeler 4

NANT: Dimulan, Nilsen 1 – Brie 4, Ovniček 3, Rivera 10, Augustinsen 4, Pešmalbek 4, Figueraš 6, Lazarov 2, De la Breteš 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *