Balkan-Handball.com

Pripreme za EP: Islanđani stradali u Nemačkoj

Kao što je čest slučaj pred velika takmičenja, Nemci i Islanđani su odigrali dve prijateljske utakmice pred Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj – ono što se videlo u zemlji kontinentalnih prvaka može da zabrine Makedoniju, Sloveniju i Crnu Goru, a da ohrabri reprezentaciju Srbije.

Nemci su u oba duela bili ubedljivi protiv Skandinavaca, najpre 36:29,(19:12) a dva dana kasnije rezultatom 30:21 (13:8). Izabranici Kristijana Prokopa su demonstrirali silu pred takmičenje na kojem će braniti titulu, i najavili jako težak posao balkanskom trojcu koji će uz „Pancere“ igrati u grupi C – Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. S druge strane, dve loše patije „Ribara“ idu u prilog srpskoj reprezentaciji, koja će igrati možda i odlučujući meč sa Islanđana u trećem kolu grupe A. 

Gosti su u drugom meču nastupili bez svog najboljeg pojedinca Arona Palmarsona, dok je Gudjon Valur Sigurdson postao svetski rekorder kao najbolji strelac reprezentacije u istoriji rukometa. Najefikasniji kod Nemaca bili su Genshajmer i Rajhman sa po četiri gola.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *