PSŽ treći, Vesprem ponovo bez prave hemije - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa PSŽ treći, Vesprem ponovo bez prave hemije

PSŽ treći, Vesprem ponovo bez prave hemije

Marko Marjanović
0 komentar

Treće mesto u Ligi šampiona za sezonu 2019/2020 pripada ekipi Pari Sen Žermena, koja je u borbi za bronzu prilično rutinski savladala Vesprem 31:26 (14:11). Kao što se i očekivalo, tim Raula Gonzalesa je iz borbe za finale izašao znatno svežiji, dok mađarski šampion nije pronašao X faktor kojim bi nadomestio veliku potrošnju samo 20 sati nakon antologijskog polufinala sa Kilom.

U okršaju za trofej, od 20.30 sastaju se Barselona i Kil.

Veszprem: Mate Lekai 9, Gasper Marguc 4, Vuko Borozan 3, Petar Nenadic 3, Dejan Manaskov 2, Kentin Mahe 2, Yahia Omar 1, Jorge Maqueda 1, Rogerio Moraes 1.

PSG: Elohim Prandi 6, Nedim Remili 6, Mikkel Hansen 5, Kamil Syprzak 3, Dainis Kristopans 2, Benoir Kounkoud 2, Luka Karabatic 2, Dylan Nahi 2, Ferran Sole 2, Mathieu Grebille 1.

Za razliku od ponedeljka, Vesprem je dobro otvorio utakmicu i vodio 3:0, 5:2 i 7:4, ali je usledila serija „Svetaca“ od 5:0, sa pet različitih strelaca u tom nizu, i vođstvo 9:7. Od tog trenutka, izabranici Raula Gonzalesa nisu ispuštali vođstvo, koje je variralo od tri do četiri gola do same završnice.

Čitavim tokom nastavka, Vesprem nije uspevao da spusti na minus dva, ponajviše zahvaljujući ponovljenim tehničkim greškama iz polufinala. Mate Lekai je bio najbolji u poraženom sastavu, vukao je tim, ali nije bilo adekvatne odbrane.

David Davis je još jednom pravio pogrešne izbore i  imao zakasnele reakcije. Cupara je prekasno dobio priliku umesto solidnog, ali nedovoljno dobrog Koralesa, pa su četiri briljantne intervencije srpskog golmana za redom stigle prekasno. Nije bilo konstantnosti u oba pravca, a Pari Sen Žermen je imao kvalitet i znanje da to iskoristi i ubeleži rutinsku pobedu. 

Sjajno je minutažu iskoristio Prandi, pokazavši ogroman napadčki potencijal. Imao je Raul dovoljno ubojitih oružja da nadomesti odsustvo pravog srednjeg beka – taj arsenal nije bio dovoljan za Barselonu, ali jeste za Vesprem, koji je još jednom podbacio u Kelnu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball