Ratko Nikolić u Dinamu iz Minska: "Dogovor pao za pet minuta" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ratko Nikolić u Dinamu iz Minska: „Dogovor pao za pet minuta“

Ratko Nikolić u Dinamu iz Minska: „Dogovor pao za pet minuta“

zika.bogdanovic
5 komentari

Posle par meseci odmora u rodnom Aranđelovcu, nekadašnji pivotmen srpske reprezentacije, Ratko Nikolić (35) vraća se na veliku scenu i to potpisom ugovora za beloruskog šampiona i učesnika Lige šampiona, Dinama iz Minska. U razgovoru za Balkan-Handball.com, nekadašnji pivotmen Portland San Antonia, KIF Koldinga i drugih evropskih klubova, otkriva, zašto se odlučio za odlazak na istok:

– Iskreno, nije mi se žurilo sa angažmanom. Imao sam nekoliko solucija, a ljudi iz Minska su bili najkonkretniji, pa je dogovor pao bukvalno za pet minuta. Nisam puno razmišljao, jer sam o Dinamu puno lepog čuo od Dimitrija Pejanovića (povratak na teren posle teške povrede se očekuje u februaru). Brzo sam doneo odluku i evo, pakujem se za put.

Kakve su ambicije kluba i šta očekuješ u nastavku sezone?

– Ambicije su vezane za osvajanje duple krune u domaćim okvirima, a u Ligi šampiona da se dogura što dalje. Mislim da imamo lepe šanse da se plasiramo u TOP 16 fazu Lige šampiona prema onome što sam video u dosadašnjem toku takmičenja.

Ušao si u ozbiljne igračke godine, verovatno je i pauza prijala. Kakvi su ti planovi i kako se osećaš?

– Nisam žurio nigde, tako da se i pauza malo odužila. Fizički se osećam fenomenalno, tako da je sigurno da ću igrati još jedno dve-tri godine.

Prošle godine si se na kratko vratio na Balkan, obukao dres Vardara. Kakve utiske nosiš iz osvajača SEHE?

– Pa,iskreno, ne baš pozitivne. Ne bih više trošio reči o tome…

Pratiš li igre „Orlova“, 2012. je bila puna takmičenja…

– Bilo je malo razočaravajuće na Olimpijskim igrama, ali u suštini, mislim da je vreme da se polako podmlađuje reprezentacija, što se i čini. Oduševili su me momci igrom u Sarajevu, jer su pokazali da može ozbiljno da se računa na njih – zaključio je najbolji igrač Srbije u izboru posetilaca Balkan-Handball.com za 2007. godinu.

Možda vam se dopadne

5 komentari

Rukomet 08/11/2012 - 00:41

Brate cuvaj se bebeshka i sretno, pozdrav iz BiH

Odgovori
Makedonec22 12/11/2012 - 20:06

Ja neznam sta je on trazio u Skopju.. pored dva najbolja pivota u makedonskoj reprezentaciji zbog cega su bile potrebni penzionere u timu koji su dosli u Skopju da spasavaju karijeru.. svaka cast na negovo dosie, ali u Skopju nije pokazao nista.. vukao se po terenu.

Odgovori
Beograd 13/11/2012 - 10:17

to je pitanje za one koji su ga doveli i sigurno debelo platili…

Odgovori
Makedonec22 13/11/2012 - 17:40

U pravo si za to.. Vardar je pun sa igraca stranaca koji ne zasluzuju nositi dres Vardara i uzimaju mesto mladih talenata :)

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball