Ratko Nikolić podržao Mozzartove besplatne škole sporta - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Ratko Nikolić podržao Mozzartove besplatne škole sporta

Ratko Nikolić podržao Mozzartove besplatne škole sporta

Marko Marjanović
0 komentar

Da su se u moje vreme plaćale članarine, ne bih mogao da treniram. Ovaj projekat je fenomenalan, kao stvoren za rukomet…

Nekada su igrališta bila puna dece koja su po deo dan šutirala ili tapkala loptu. Medalje u ekipnim sportovima se nižu iz godine u godinu, a mnogi klinci danas nemaju mogućnost da krenu stopama svojih idola. Šampioni i kompanija Mozzart žele da vrate sport deci. U saradnji sa brojnim osvajačima medalja, Mozzart pokreće veliki projekat Besplatne škole sporta, u okviru kojeg će šest meseci finansirati treninge fudbala i odbojke u Beogradu, košarke u Nišu i rukometa u Aranđelovcu. U tom periodu će oko 300 mališana moći da trenira bez ikakve naknade, što je velika olakšica za roditelje, a akciju su podržala najveća imena našeg sporta, među kojima je i legendarni pivot Ratko Nikolić.

Vlasnik svetske bronze i nekadašnji kapiten reprezentacije održaće javni čas rukometa 24. aprila u rodnom Aranđelovcu, a najbolji polaznici školice idu u njegov letnji kamp. Prijave za sve sportove vrše na adresu [email protected] , a za rukomet traju do 22. aprila. Učešće u aranđelovačkoj školici mogu uzeti dečaci i devojčice uzrasta od 8 do 11 godina.

  • Mozzartov projekat je fenomenalan, kao stvoren za rukomet… Da su se u moje vreme plaćale članarine klubovima, ne bih mogao da treniram. Mnogo je važno da deci pružimo mogućnost da se bave sportom. Javni čas će biti veliki događaj za Aranđelovac, koji je pravi rukometni grad, sa dva superligaša. Pozivam roditelje da prijave decu do 22. aprila, a verujem da će biti mnogo talentovanih, vrednih i posvećenih klinaca koji će uživati u školici – istakao je Nikolić.

Najbolji među njima će dobiti priliku da besplatno pohađaju kamp koji se održava krajem juna i početkom jula, a tamo bi trebalo da dođe i selektor rukometne reprezentacije Srbije, proslavljeni španski trener Toni Đerona.

Osim za rukomet, u toku su prijave i za preostala tri sporta, na adresu [email protected]. Za fudbal i košarku mogu se prijaviti dečaci od 7 do 10 godina, za odbojku devojčice od 8 do 11 godina, a za rukomet dečaci i devojčice uzrasta od 8 do 11 godina.

Deca će moći da se upoznaju sa svojim uzorima na javnim časovima, na kojima će biti odabrano po 70 polaznika svake školice. Probni trening za fudbal je 4. aprila na terenu FK Mladi Mabat u Beogradu (prijave do 2. aprila), potom će Vesna Čitaković 10. aprila na Novom Beogradu održati javni čas odbojke (prijave do 8. aprila), a naš košarkaški reprezentativac Stefan Jović 17. aprila u Nišu (prijave do 15. aprila).

Najbolji polaznici svake školice će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball