Balkan-Handball.com

Remi Vesprema i Segeda u prvom derbiju Mađarske ove sezone

Prvi derbi mađarskog šampionata ove sezone završen je bez pobednik – Vesprem je kao domaćin remizirao sa Pik Segedom 26:26 (15:14).

Bliži pobedi bio je domaći tim, ali nije uspeo da odbrani poslednji napad, koji je u gol pretvorio novajlija Migel Martins. Portugalac je tako doneo bod Pik Segedu, pošto Vesprem nakon tajm-auta Momira Ilića nije uspeo da dobro organizuje napad za pobedu. 

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja rukometnog auditorijuma, i najavio sjajnu borbu za trofeje u Mađarskoj ove sezone. Nakon rezultatske klackalice u prvom poluvremenu, Vesprem je uspeo da se odvoji na 20:16 u 40. minutu.

Međutim, gosti se nisu predavali. Par odbrana Miklera povuklo je tim Huana Karlosa Pastora do potpunog priključka, da bi Migel Martins poravnao na 23:23, a potom i na 24:24. Isti igrač doneo je bod aktuelnom igraču 12 sekundi pre kraja, ali velike zasluge za potzitivan rezultat ima i Mikler, koji je zaustavio ziver u trenutku kada je Vesprem mogao obezbediti pobedu.

Obe ekipe su do ovog meča imale maksimalan učinak, s tim što je Segedu ovo bila osma, a Vespremu deveta utakmica. 

Telekom Veszprém – Pick Szeged 26:26 (15:14)

Telekom Veszprém: Corrales 6 odbrana, Cupara 8 odbrana – Yahia 3, Nenadic 3, Maqueda 1, Nilsson 2, Ligetvári 2, Marguc 5, Lauge 2, Strlek 5, Lukács, Blagotinsek, Mahé, Ilic, Lékai 3, Sipos
 
Pick Szeged: Mikler 4 odbrane, Alilovic 4 odbrane– Tonnesen 1, Bodó, Martins 6, Henigman, Radivojevic, Sostaric 5, Frimmel 8, Bánhidi 2, Garciandia 1, Bombac 1, Rosta, Mackovsek 2, Blonz
 
2 min suspension: 8 min ill. 6 min
7 M penalties:
5/4 ill. 8/5

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *