Trefilov odgovara Toriru: "Drugovi Vikinzi, iskulirajte malo" - Balkan-Handball.com
Naslovna EvropaReprezentacija Trefilov odgovara Toriru: „Drugovi Vikinzi, iskulirajte malo“

Trefilov odgovara Toriru: „Drugovi Vikinzi, iskulirajte malo“

Marko Marjanović
0 komentar

Torir Hergeirson, islandski stručnjak koji godinama sa velikim uspehom predvodi žensku reprezentaciju Norveške, nedavno je izjavio da bi kompletan ruski sport trebalo biti izolovan iz svih takmičenja dok se ne promeni vlast predvođena predsednikom Putinom. 

Upitan za komentar na ove reči u velikom intervjuu za Express, jedno od najvećih imena ruskog rukometa, Jevgeni Trefilov, imao je očekivano upečatljiv odgovor: 

-Imam ja jedno pitanje za njega – Torire, jesmo li mi ikada predlagali tvojoj zemlji ko bi trebalo ili ne bi trebalo da bude predsednik? On bi trebalo da trenira i radi svoj posao, a ne da predlaže novinarima ko bi na kojoj funkciji trebalo da bude. Od kada je u redu da se ljudi iz sporta na ovakav način mešaju u politiku? Dakle, nek Hergeirson zarađuje svoj novac i nek se stiša malo.

Još uvek je u svežem sećanju incident norveških skijaša i bijatlonaca. Odakle im tolika „ljubav“ prema Rusima?

-Ništa od toga nema veze sa sportom. Ne bi smelo tako da bude. Ima trenutaka kada i ja izgubim kontrolu, ali posle nekih sat vremena shvatim da sam pogrešio i izvinim se protivniku, pa čak se potom i šalimo na taj račun, družimo i rastanemo kao prijatelji. E, to je sport! O tome govorim i tako podučavam devojke. Pa, kako možete da namerno stanete nekome na skiju u završnici trke da bi pobedili? To je takođe sportista kao i vi! Delite suze i znoj…Pogledajte kako se neki norveški sportisti ponašaju prethodnih godina. 

-Možda smo i mi odgovorni jer smo im dozvolili da to rade, povlačeći se korak po korak. Iskoristili su našu slabost i pretvorili je u svoju pobedu. Drugovi Vikinzi, iskulirajte malo! Sedite i čekajte da se sve završi – rekao je Trefilov, između ostalog.

KOMPLETAN INTERVJU

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball