Dobar otpor i častan poraz Crne Gore, Rusija sa Norveškom za finale - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Dobar otpor i častan poraz Crne Gore, Rusija sa Norveškom za finale

Dobar otpor i častan poraz Crne Gore, Rusija sa Norveškom za finale

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska reprezentacija Crne Gore završila je olimpijski turnir u četvrtfinalu, gde je položila oružje pred velikim favoritom Rusijom 32:26 (17:15). Utakmica je izgubljena u prvih sedam minuta, kada su aktuelne olmpijske šampionke povele sa 7:1. 

Izabranice Bojane Popović uspele su da se podignu iz startnog ambisa i odlično završi prvo poluvreme. U nastavku su imale nekoliko napada za minus jedan, ali ih nisu iskoristile. „Zbronaja“ je to kaznila i postala prvi polufinalista u Zemlji izlazećeg sunca.

Blistale su Jovanka Radičević sa deset i Đurđina Jauković sa osam golova, dobra je bila Itana Grbić sa četiri, ali je falilo još raspoloženih igračica. Samo pet igračica se upisalo u strelce, plus Marina Rajičić koja je jednom pogodila praznu mrežu.

U timu Alekseja Alekseeva, najbolja je bila Ana Vjahireva sa osam golova. 

Ruskinje će u polufinalu igrati protiv najtežeg mogućeg protivnika – Norveške. Skandinavke su u drugom četvrtfinalu savladale Mađarsku 26:22 (12:10).

CRNA GORA-RUSIJA 26:32 (15:17)

CRNA GORA: Nenezić 1 odbrana, Rajičić 11 odbrana/1 gol – Vukčević, Despotović, Grbić 4, Ramusović,  Mehmedović 1, Pavićević, Brnović 2, Klikovac, Mugoša, Pletikosić, Jauković 8 (2), Radičević 10 (3)

RUSIJA: Sedojkina 13 odbrana, Kalinjina – Skorobogatčenko, Managarova 2, Ilina 2 (2), Fomina, Makeeva 3, Bobrovnikova 4, Vedekina 3, Vjahireva 8, Sen 1, Dmitrieva 4, Gorškova, Kuznjecova 5

Foto: IHF

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball