RFM odredio premije za mušku i žensku reprezentaciju – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

RFM odredio premije za mušku i žensku reprezentaciju

Upravni Odbor Rukometne Federacije Makedonije odredio je novčane nagrade za uspehe ženske i muške seniorske reprezentacije. 

Ženska reprezentacija je prethodnog vikenda u Skoplju ostvarila sve tri pobede na kvalifikacionom turniru za plasman u baraž za Svetsko prvenstvo koje je krajem godine na programu u Španiji. Za taj uspeh, reprezentacija će podeliti premiju od 10.000 evra, dok će za eventualni plasman na Mondijal (baraž protiv Rumunije) podeliti još 40.000.

S druge strane, muška reprezentacija još nije obezbedila premiju, ali ih samo teorija deli od toga. Selekcija Kirila Lazarova bez plasmana na Evropsko prvenstvo može ostati samo ukoliko Švajcarska savlada i nju i Dansku u poslednja dva kola. Ukoliko Makedonija završi kvalifikacionu grupu na prvom mestu,r eprezentativci će podeliti 40.000 evra. Ukoliko završi na drugom mestu sa deset osvojenih bodova, što će se desiti ako pobedi Švajcarsku kod kuće i Finsku u gostima, dobiće 30.000 evra, a ukoliko završi na drugom mestu sa manje od deset bodova, podeliće 20.000 evra. 

Krovna kuća makedonskog rukometa je već nagradila mušku reprezentaciju sa 20.000, za podvig protiv svetskog prvaka Danske na selektorskom debiju Kirila Lazarova. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *